Njemačka naručuje zalihe cjepiva protiv covid-19, koje bi trebale biti dostatne njenim građanima do 2029 godine

Njemačka naručuje zalihe cjepiva protiv covid-19, koje bi trebale biti dostatne njenim građanima do 2029 godine

Stanovnicima Njemačke se doista ne piše dobro, njemačka vlada odobrila je planove za narudžbu „cjepiva“ protiv Covid-19 do 2029. godine, i to od pet različitih farmaceutskih od pet farmaceutskih tvrtki.

Kako izvještava britanski portal GB News:

Predviđa se da će troškovi nabave iznositi 2,85 milijardi eura. Njemačke vlasti su  prethodno bile izložene žestokim kritikama zbog sporog uvođenja cijepljenja u usporedbi s drugim europskim zemljama. Poput mnogih zemalja EU-a, počeli su cijepiti ljude 27. prosinca 2020., mjesec dana nakon što je cjepivo BioNTech/Pfizer dobilo hitno odobrenje u Ujedinjenom Kraljevstvu.

No, zbog problema s opskrbom i neodlučnosti za cijepljenjem od strane stanovništva stope procijepljenosti su bile vrlo niske. U ovo vrijeme prošle godine Britanija uspjela cijepiti tri puta više ljudi od Njemačke.

Nadodat ćemo samo: Bravo Britanci! Vaš uspjeh je golem i svi se trebaju ugledati na vas! A sada pogledajmo britansku službenu statistiku umiranja od Covid-19 s obzirom na status cijepljenja…91% umrlih od covida-19 su cijepljeni…

Statistika

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp