Probuđena ženska i zdrava muška energija – kozmički spoj i put u duboko ispunjenje

Probuđena ženska i zdrava muška energija – kozmički spoj i put u duboko ispunjenje

O ženskoj i muškoj energiji te o njihovom utjelovljenju u naša bića gotovo da se u uobičajenom kontekstu, onom izvan polja duhovnosti, i ne govori.
Teme koje u svojoj srži nose ženstvenost, odnosno muževnost su vrlo jednodimenzionalne i uglavnom polaze od spola, razlika među njima, ponekad sličnosti te u pravilu češće imaju prizvuk razdvajanja, nego spajanja.
 
Ženstvenost i muževnost određene su najčešće vanjskim karakteristikama i umno zadanim okvirima, a bez da se pritom zalazi u dubine, u unutrašnje spoznaje u kojima se nalaze odgovori u duhu i iskazi drevnih mudrosti koje se ovim temama bave na puno dubljim razinama. Upravo zbog tog tako rijetkog zarona u unutarnju mudrost, na svijetu je vrlo malo probuđene ženske i zdrave muške energije te samim time i vlada toliki nesklad.
 
Mnogo sam puta izrekla kako smo mi daleko više od naših tijela i umova. Mi smo energija koja se utjelovila ovdje i koja će isto tako, nakon što odavde odemo, pronaći svoje nove oblike. Ta energija ne može nastati ni nestati. Da bi ona u ovom utjelovljenju imala svoj slobodni protok i ispunjavala svoj puni potencijal, potrebno je osvijestiti njen spoj s umom i tijelom i pritom se uskladiti. To zahtijeva svijest i mudrost te zaokret prema unutra, umjesto prema van.
 
Žena s probuđenom ženskom energijom zna tko je i zašto je došla na ovaj svijet. Ona svoju ženstvenost ne ispoljava samo kroz vanjštinu, već je provodi duboko iznutra, iz mudrosti cijelog svemira. Takva žena služi na najbolji mogući način ovome svijetu, darivajući ga svojom kreativnošću, talentima, unutarnjom snagom, mudrošću, ljepotom svojih misli, nježnošću, odlučnošću, pažnjom. Pritom zna da je cijelo vrijeme podržana od Izvora, da ne može dati, a da istodobno ne prima. Njena je namjera potpuno čista, izuzeta svake kalkulacije. Takva žena ima duboko povjerenje u Život i pritom, a da na to uopće svjesno ne utječe, osnažuje se njena duboka unutarnja moć.
 
Ona nema potrebu kontrolirati, ulaziti u nezdrave ovisničke obrasce, posebice kad je o odnosima riječ, nema potrebu dominirati niti isticati svoju ženstvenost ili snagu, a opet, gdje god da se pojavi, njena će energija dupkom ispuniti prostor i izazvati nijemi naklon. Bez da ga je ona i jednog trenutka očekivala ili da joj je i jednim dijelom nje bio potreban.
 
Njena je seksualnost iznimno moćna, no istodobno je ona uopće nema potrebu naglašavati. Prelijeva se iz nje poput vala, spontana je, delikatnih, zaobljenih linija, sveprožimajuća, iscjeljujuća, nenametljiva, a snažnija od svakog uragana. Ona točno zna kome je namijenjena kao takva, s kime se može prožeti i u tom je pogledu njen filter iznimno tankoćutan i profinjen.
 
Takva žena ne pristaje na kompromise jer zna da u njenom svijetu postoji sklad gdje oni kao takvi nisu potrebni. Njeno cijelo biće, cijela probuđena energija teži tom skladu i pronalazi ga. Sklad je njena duboka unutarnja namjera. Ondje gdje ga ne osjeća, nije joj mjesto. I ondje ne ostaje. Žena probuđene ženske energije prepoznaje u muškarcu zdravu mušku energiju. To nije stvar intelekta, puke želje temeljene na čitanju ljubavnih romana ili neka romantična iluzija.
 
To je istinski, energetski obrazac koji se privlači poput kozmičke sile za koju nema riječi ili objašnjenja uobičajenim jezikom ovoga svijeta. Muškarac zdrave muške energije, baš kao i ona, zna tko je, što želi i kamo ide. On djeluje iz polja duboke unutarnje sigurnosti koja nema mnogo veze sa sigurnošću kako se ona inače prikazuje. Unutarnja sigurnost je istodobno moćna i nježna. Ona izražava njegovu istinsku, duhovnu moć te sposobnost da ženu uzdigne na pijedestal, a da pritom ni u kojem trenutku ne ugrožava svoj istinski integritet, svoju božansku muževnost.
 
U praksi to izgleda tako da žena zna da se u svakom trenutku može u potpunosti osloniti na njega, ali i da on neće pogaziti svoje osobne granice da bi joj udovoljavao. Zdrava muška energija ima sebe i iz sebe se daje. Ne traži potvrdu u vanjskim okolnostima, ne robuje egu ni njegovim zamkama, nema se potrebu dokazivati niti testirati svoju muževnost jer ona zna da već sve jest.
 
Moćna je i nježna istodobno. Ove dvije energije, međusobno snažno privučene, ne služe samo jedna drugoj ponaosob niti svom spoju, već podižu vibraciju cijelog svijeta. Probuđena ženska energija ima tendenciju brižnosti i iscjeljivanja i ništa je ne ispunjava toliko kao kad može služiti kroz to. Da bi njena misija bila ispunjena, muškarac joj treba dopustiti da ga vidi u potpunosti. Treba se otvoriti i u svojoj ranjivosti, jednako kao i u svojoj snazi.
Takva žena će kod takvog muškarca, svojom sposobnošću da ga vidi, snažno podržavati njegovu muževnost. Bit će joj važno da on prije svega bude svoj, kako bi potom mogao biti njen.
 
Isto će i on osjećati po pitanju nje. Zdrava muška energija inicira u ženi ženu. Probuđena ženska energija inicira u muškarcu muškarca. Muževni ratnik i ženstvena boginja – sveti spoj. Balans. Nježnost i snaga u jednom. Zdrava muška energija inicira i želju za potomstvom. Ona u ženskoj energiji, kao energija davanja, priprema sveti prostor za primanje. Ako nije tako, a nažalost često nije, odnos će u nekom trenutku postati opterećen roditeljskom ulogom, umjesto njome duboko obogaćen, kako bi prirodno trebalo biti.
 
Da bi ovaj svijet uranjao u sklad, potrebna je svijest o ovome. Potrebno je dublje poimanje stvarnosti i ne zadržavanje na uvijek istim, vanjskim stereotipima. U svakome se od nas skriva ženstvena boginja i muževni ratnik. Treba ih samo osvijestiti.
 
Hvala, Živote veliki.
 
 
Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp