Putinovo neuspjelo rukovanje s ljudima

Putinovo neuspjelo rukovanje s ljudima

Svi mi tijekom razgovora podsvjesno čitamo govor tijela druge osobe, međusobno se zrcaleći. Jedni drugima stalno šaljemo skrivene poruke putem naše neverbalne komunikacije, a naša ih podsvijest očitava, dajući nam komande za naš sljedeći korak. Jedni smo drugima ogledala. Govor tijela vrlo je moćan alat koji svi mi gotovo svakodnevno koristimo. Ponekad nesvjesno jedni drugima odašiljemo određene poruke, a ponekad to činimo svjesno i namjerno.

Izbjegavati nečiji pogled znači odavati neiskrenost. Gledanje na sat odaje nelagodu i želju da se što prije neka situacija završi. Okretanjem leđa nekoj osobi tu se osobu ekskomunicira i tim se činom odaje krajnje nepoštovanje prema toj osobi kojoj svjesno i namjerno okrećemo leđa. Krajnje je nepristojno prekidati nekoga tko je uzeo riječ, jednako kao i naprasno mijenjanje teme koja nama ne odgovara. Vrlo je nepristojno nekome s kim se rukujemo pružiti ruku bez stiska, takozvanu „mrtvu ribu“ jer time odajemo da je to rukovanje neželjeno.

Izbjegavanje pružanja ruke nekome tko se s nama želi rukovati krajnje je ponižavajuće po nekoga tko je prvi pružio ruku, a upravo se to već više puta do sada dogodilo ruskom predsjedniku Vladimiru Putinu. Kako se osjeća čovjek čija ruka ostaje u zraku pri pokušaju da se s nekim rukuje, zna samo netko tko je to doživio.

Navodno je i prije nego što je napao Ukrajinu, ruski predsjednik Vladimir Putin znao imati problema s nagovaranjem ljudi da se s njim rukuju, no sada to očito uzima još više maha. Naime, na You Tubeu se pojavila snimka na kojoj se može vidjeti upravo to – Putinovo neuspjelo rukovanje s raznim ljudima koji su odbili rukovati se s njim.

Među onima koji su odbili rukovanje s Putinom bili su i švicarski predsjednik Guy Parmelin,  sjevernokorejski diktator Kim Jong Un i drugi. Putin pri svakom neuspjelom rukovanju ne uspijeva sakriti svoju nelagodu, a kako je to izgledalo, pogledajte u videu.

 

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp