U Luksemburgu ukinut 3g zakon, koji uključuje cijepljenje, covid potvrde i nošenje maski


Maske su pale, maske su štetne! Kakav samo preokret kad je riječ o nošenju maski, kakva samo pljuska nakaradnosti dosadašnjih mjera! Luksemburg ih je posve zabranio, a svi oni koji će ih samoinicijativno nositi bit će i novčano kažnjeni. 

Državno vijeće Luksemburga u svojemu mišljenju o ukidanju zaštitnih mjera za sprečavanje širenja bolesti COVID-19, objavljenome 10. ožujka 2022. godine, najavilo je i ukidanje “Digitalnih zelenih potvrda Europske unije”, kao i obveze nošenja zaštitnih maska za lice.

Štoviše, građani Luksemburga koji budu nastavili samoinicijativno nositi zaštitne maske za lice, mogli bi biti kažnjeni zbog kažnjiva djela skrivanja lica.

Prijedlog zakona u Luksemburgu ima za cilj izmijeniti Zakon od 17. srpnja 2020. o mjerama za suzbijanje pandemije Covid-19.  Kako autori navode:

-“sve u svjetlu evolucije glavnih pokazatelja i epidemiološke situacije kakva je trenutno”. Na temelju znanstvenih elemenata koje su iznijeli autori i zbog razmatranja koja se posebno odnose na kontrolu stanja u zdravstvenom sustavu, koji, unatoč omikronskom valu, ni na koji način ne ugrožava skrb pacijenata oboljelih od COVID-19 s teškom bolešću, niti pored pacijenata s drugim patologijama koje zahtijevaju njegu; regresija novih infekcija i prognoza mirne epidemiološke situacije za naredne mjesece; popuštanje mjera COVID-a u susjednim zemljama i općenito u Europskoj uniji.


Uzimajući u obzir scenarije koje je predstavilo Sveučilište u Luksemburgu na temelju epidemioloških modela te uzimajući u obzir dugoročne scenarije koje je razvio ECDC i o kojima se raspravljalo na „platformi za znanstvene savjete EU-a Covid-19” potreba da se očuva proporcionalnost između prijetnji zdravlju i ozbiljnosti mjera”, autori predlažu uklanjanje većine ograničenja koja su još uvijek na snazi, uz zadržavanje ograničenog broja obveza koje se posebno odnose na nošenje masku u javnom prijevozu i zdravstvenim ustanovama.

Očekuje se da će se 3G režim od sada primjenjivati ​​posebno na osoblje zdravstvenih ustanova i na vanjske pružatelje usluga, ukidajući za neke prepoznavanje samo-dijagnostičkih testova koji se provode na licu mjesta, a za druge obveze provođenja takvi testovi.

Međutim, želi skrenuti pozornost autorima na pitanje vezano uz vezu između ukidanja zakonske obveze nošenja maske i kriminalizacije, u određenim okolnostima, skrivanja lica navedenog u članku 563., točka 10. Kaznenog djela.Zapratite nas i na našem Telegram kanaluhttps://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp