Kina poručila NATO-u – Nemojte nam prijetiti jer nismo zaboravili tko je bombardirao kinesku ambasadu u Jugoslaviji


Kineska delegacija u Ujedinjenim narodima poručila je NATO-u da prestane prijetiti njihovoj zemlji i držati joj moralne prodike u vezi Ukrajine, jer oni nisu zaboravili tko je 1999 godine bombardirao kinesku ambasadu u Jugoslaviji.

Kina nikada neće zaboraviti tko je bombardirao kinesku ambasadu u Jugoslaviji i nisu joj potrebna predavanja onih koji su prekršili međunarodno pravo, priopćeno je na site-u kineske misije u Ujedinjenim narodima.

„Kineski narod je potpunom stanju da suosjećanja sa bolom i stradanjima drugih zemalja, jer nikada nećemo zaboraviti tko je bombardirao našu ambasadu u Jugoslaviji. Također nam nisu potrebna predavanja o pravdi onih koji krše međunarodno pravo“, navodi se u priopćenju objavljenom kao odgovor na kritiku kineskog stava po pitanju ukrajinske krize od strane NATO-a.

U priopćenju se još ističe da, budući da NATO predstavlja ostatak hladnog rata i najveći vojni savez na svijetu, i pritom još  uporno nastavlja širiti svoj teritorij i spektar operacija.

„NATO bi se trebao dobro zamisliti kakvu je ulogu odigrao u osiguravanju mira i stabilnosti u cijelom svijetu“, naglašava se u tekstu.

Ranije je glavni tajnik NATO-a Jens Stoltenberg pozvao Kinu da osudi specijalnu operaciju Rusije u Ukrajini, čiji početak je 24. veljače objavio ruski predsjednik Vladimir Putin.

Ministarstvo vanjskih poslova Kine više je puta isticalo da kad je u pitanju ukrajinska kriza, Kina je uvijek postupala objektivno i nepristrano, donosila neovisne sudove i iznosila vlastiti stav na osnovu suštine samog pitanja. Pored toga, Kina je, kako se navodi, pozivala na dijalog i pregovore u cilju smirivanja cijele situacije.


Zapratite nas i na našem Telegram kanalu
https://t.me/epohaportalrodima

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp