Je li to obvezno nošenje zaštitnih maski u Hrvatskoj ukinuto, a da nam to nitko nije javio?

Je li to obvezno nošenje zaštitnih maski u Hrvatskoj ukinuto, a da nam to nitko nije javio?

Na dodjeli nagrade Večernjakova ruža svi od reda bili su bez zaštitne medicinske maske. Je li to u Hrvatskoj ukinuto nošenje maski, a da nam to nitko nije javio?

Naime, ako je vjerovati medijskim izvješćima, ovogodišnja dodjela prestižne medijske nagrade Večernjakove ruže navijestila je i povratak u normalno jer su uzvanici u zagrebačkom HNK svi redom bez zaštitne maske uživo i u izravnom prijenosu pokazali svima kako je normalan život bez maske i te kako moguć i svaka im čast na tome. Bili  smo zadivljeni tim prizorom.

Jesu li se oko toga svi uzvanici dogovorili ili ne, je li im bilo rečeno da će se spomenuta dodjela nagrada održati bez maski, nije nam poznato, ali smo doista impresionirani njihovim buntovnim i solidarnim činom konačnog demaskiranja našeg društva. Svaka vam čast, dame i gospodo, izborili ste za sve nas i lišili nas daljnjeg nošenja maski. Ako to možete vi, ako možete skinuti maske i biti jedni uz druge, rame uz rame, možemo to i svi mi.

Da li nas oči varaju ili to za neke vrijede jedna pravila, a za druge ljude neka druga? Ne vjerujemo u to. Vjerujemo u društvo ravnopravnih ljudi. Možda smo naivni, ali nada umire zadnja. Nada u bolji i pravedniji svijet. Svijet jednakih pravila, jednakih prava i mogućnosti za sve nas. 

 

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp