Blizanačke duše – priča koja će vas odvesti u tajne postojanja

Blizanačke duše – priča koja će vas odvesti u tajne postojanja

Ovih je dana svjetlost dana ugledao novi roman kolumnistice portala za kulturu komuniciranja Epoha, Marine Papec pod naslovom „Blizanačke duše“ kojega su čitatelji s nestrpljenjem dočekali. A, evo kako se Marina Papec osjećala i što je svojim čitateljima poručila neposredno prije promocije svoga romana. Napisala je:

„Najdivniji moji, samo da znate da sam s vama u svakom trenu Postojanja, iako u fizičkoj realnosti plovim nekim drugim eterima. Čim uhvatim malo linearnog vremena, odgovorit ću na sve poruke, upite i mailove. Kao i uvijek, iz dubine duha. Ovih se dana pripremam za promociju romana, a bez da se zapravo i pripremam.  Samo šutim i bivam. Nemam ni najmanju ideju kako će to izgledati, koliko će nas biti, kako ćemo jedni druge blagosloviti, a opet slutim nekom tajnom niti što će se ondje otvoriti.  I dišem u toj spoznaji. Potpuno izvan uma. Kao u nekoj svetoj kolijevci. Kažu mi moje duše koje dolaze kako imaju osjećaj da idu na neko vjenčanje. I meni ima taj prizvuk. Posebno jer su vjenčanja u mojoj priči nešto dosta različito od onoga kako se inače predstavljaju. A i prostor u kojem ćemo se družiti je po potrebi i prostor za njih. Na trenutke se baš tako osjećam. Prepušteno. Povezano. U sebe usidreno. Onako…kao kad znaš…duboko iz duha…da si pronašao ljubav svog života. Jedvačekanje na najjače.“

Nakon svečane promocije ovog uistinu posebnog i dirljivog romana „Blizanačke duše“ autorica Marina Papec je napisala vrlo emotivnu poruku svima koji su i duhom i tijelom bili uz nju te divne večeri:

„Postoje svjetovi delikatni, tankoćutni. Ondje ne zadire um. Nema samovažnosti, nema ponosa, a ima nečeg od čega cijeli Svemir zastane. Udahne, pa izdahne. Odakle sam, kad ni od kud nisam? Tko sam, kad ništa nisam? Od Ljubavi sam. Samo sam od nje. Nije iluzija, čak i ako Te um uvjerava da jest. Duboka je, zapečaćena istina. Od Ljubavi sam. Od Ljubavi si. Nisam noćas spavala od vaše ljepote. Od istine vaših duša. Ne sjećam se gotovo ničeg od sinoć. Ni riječi, ni tijeka večeri, ničeg. Ali, duboko se sjećam vas.  Vaše energije. Vaše prisutnosti. Mekoće vaših lica i glava pod mojim dlanom. Zvijezda u vašim očima. Premalo je, premalo, reći hvala. Hvala svakoj duši koja je sinoć tako čisto predstavila sebe. Hvala svim mojim srodnim dušama na nesebičnom služenju.

Hvala mojim anđelicama Martini Špigelski, Marini Čižmešiji, Ivi Cikojević i Alis Marić na predstavljanju mog romana kroz svoju čudesnu energiju. Hvala mom uredniku Neni Ljubiću koji fizički nije bio s nama, ali je bio u svakom djeliću Postojanja. Hvala mom nakladniku, mom suprugu dječje duše, što toliko vjeruje u mene i moj Put već skoro dva desetljeća i duhom cijelim, entuzijastično i za mnoge potpuno ludo, potiče da objavljujemo sami to što pišem, dajući tako svemu što jesam i jesmo najveći mogući trag slobode koji postoji. I zbog čega su mnoge stvari u mom i našem životu i radu takve kakve jesu. Sloboda je nemjerljiva jedinicama ovog svijeta. Ne može se kupiti, dobiti na dar, zaraditi, izboriti.

Sloboda se spoznaje svjesnim življenjem. Življenjem iz otvorenog srca, raširene duše.

Nemam riječi. Samo jesam. Hvala vam u beskraj i bezvrijeme. Hvala, Živote!“

 

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp