Danas sam ugledala prvog leptira

Danas sam ugledala prvog leptira

Danas sam ugledala prvog leptira. Svojim krilima neupadljivo je obojio ovaj dan. Nožicama što plešu po cvijetu podsjetio me je na ljepotu postojanja. U njemu posebna nježnost, ljepota i snaga prirode. Ostala mi je u sjećanju jedna pričica iz djetinjstva o leptiru koji se mučio izaći iz svoje čahure. Jedan čovjek mu je htio pomoći i oslobodio ga je. Međutim, leptir nije poletio. Njegova krila su bila još slabašna.

Tada je čovjek shvatio da je za svaki proces potrebno vrijeme. U svojoj čahuri leptirić bi se trudio, borio i usput ojačao za svoj let. Ovako nije bio spreman. Svijet je za njega bio još uvijek prevelik.

Tako je i s nama ljudima svaki put kada  se moramo za nešto izboriti. Nakon toga mi smo jači, doživljavamo i vidimo nas same, svijet u nama i svijet oko nas na potpuno drukčiji način.

I ne trebamo žuriti, nikada i nigdje, ne treba željeti sve, upravo sada i odmah, da budemo nesretni što nešto ne možemo ili nemamo. Moći ćemo, kada prijeđemo i naučimo neke lekcije, rješavati sve probleme kada prvo svladamo tablicu množenja. Za to vrijeme potrudimo se uživati i voljeti to naše neophodno “učenje”. Nekada nam i nečija pomoć može odmoći.

Nekada do cilja moramo stići sami. Dovoljno je znati da u našoj “čahuri” postoji zlatno iskustvo kroz koje moramo proći, a iznad svega naša vjera da izvan nje postoji ono što je vrijedno svakog truda i strpljenja. Na kraju, sjetimo se, priroda je sve unaprijed odredila.

U njoj je sklad, a mi smo dio nje i uzalud joj je prkositi. Samo se prepustiti, kao leptir…

 

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp