Poznati istraživač komunističkih zločina Roman Leljak u Bujici – UDBA još vlada Hrvatskom!

Poznati istraživač komunističkih zločina Roman Leljak u Bujici – UDBA još vlada Hrvatskom!

U jučerašnjoj emisiji TV Bujica, urednika i voditelja Velimira Bujanca, gost je bio slovenski publicist i istraživač komunističkih zločina, gospodin Roman Leljak.

Povod gostovanja je bio posljednji ispraćaj na zagrebačkom groblju Mirogoj, hrvatskog političkog emigranta i hrvatskog branitelja te predsjednika HDP-a, Nikole Štedula koji je preminuo u 85.godini života.

Državni vrh nije došao na posljednji ispraćaj, što je doista sramotno. Gospodin Štedul je preživio atentat u Škotskoj 1988.godine koji je organizirala zloglasna jugoslavenska tajna služba UDBA. Atentator je ispalio šest metaka, a gospodin Štedul je čudom preživio. „Svojevremeno je u slovenskom parlamentu Nikola skinuo majicu i pokazao ožiljke od metaka, rekao je u emisiji poznati slovenski istraživač gospodin Roman Leljak.

Gospodin Leljak je također naglasio da  “Nikola Štedul nije dočekao pravdu jer UDBA još vlada Hrvatskom!”

 Da je Hrvatska provela lustraciju, udbaški atentator Vinko Sindičić danas se ne bi smijao u lice obitelji Štedul, a Nikola ne bi otišao na onaj svijet bez zadovoljenja ovozemaljske pravde, među ostalim je izjavio u jučerašnjoj Bujici istraživač komunističkih zločina gospodin Roman Leljak.

Činjenica je da od 1990.godine do danas, Republika Hrvatska nije donijela Zakon o lustraciji iako su 1998. i 1999.godine bila dva pokušaja donošenja Zakona u Hrvatskom saboru.

Prijedlog je dala Hrvatska stranka prava, ali nije bilo glasovanja o tome prijedlogu. Mnogi smatraju da takozvana Duboka Država zapravo drži sve konce u gospodarskom, političkom i kulturnom životu Republike Hrvatske.

Nadajmo se da će neka nova vlast donijeti Zakon o lustraciji da bi svi potomci žrtava komunizma dočekali svoju pravdu.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp