Referendum o ostanku kune nije stranačko pitanje, već naš zajednički problem


Kao što vidite u prilogu poslali smo poziv oporbenim strankama i oporbenim zastupnicima u EU parlamentu, kako bismo zajedno organizirali referendum protiv uvođenja eura, odnosno zadržavanje kune.

Zadnji je čas za to, ali još uvijek pravi. Čak štoviše; ubrzani rast inflacije, dugova i rusko-ukrajinski rat zdravom razumu nalažu da odustane od sulude namjere uvođenja eura u takvim uvjetima.

Prije dva dana poznati američki nobelovac Joseph Stiglitz poručio je Plenkovićevoj Vladi da odustane od uvođenja eura jer bi štete bile ogromne. Naime, Joseph Stiglitz upozorio je Plenkovićevu vladu i cjelokupnu javnost da su moguće štete od uvođenja eura neusporedivo veće od koristi. To on ponavlja već nekoliko godina. Uvoditi euro u ovakvoj situaciji radikalne destabilizacije na mnogim područjima može samo onaj koji Hrvatskoj ne želi dobro – da ne kažemo njen neprijatelj. Plenkoviću je bitno samo maknuti kunu, pa što košta da košta.

Do kraja tjedna čekat ćemo odgovore oporbenih stranaka i vidjeti kakve imaju stavove oko ovoga prevažnog pitanja. O tome ćemo vas izvijestiti. Javnost će vidjeti koje stranke glume a koje se stvarno bore za nacionalne interese.

Ovaj referendum bi sigurno uspio jer to govore sve dosadašnje ankete, a to bi bio toliki udarac vladajućima da bi morali raspisati izvanredne izbore. Referendum o ostanku kune nije stranačko pitanje, već naš zajednički problem i zato moramo potisnuti svoja ega i pokazati ljudima da smo u stanju se okupiti oko ključnih ciljeva.

 

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp