Elon Musk plesom obilježio otvaranje prvog Teslinog proizvodnog pogona u Europi

Elon Musk plesom obilježio otvaranje prvog Teslinog proizvodnog pogona u Europi

Elon Musk otvorio je svoj prvi Teslin proizvodni pogon u Europi, točnije – u Njemačkoj. Ovim poslovnim potezom spomenuta tvrtka želi smanjiti pritisak na svoje druge tvornice u SAD-u i Kini.

Elonovu veselju i razdraganosti nije bilo kraja, pa su mediji diljem svijeta, vidjevši to, bacili naglasak na njegov ples više nego na ovu važnu poslovnu vijest za ovaj dio svijeta. Mediji su se, naime, raspisali o Elonovu ponašanju na otvorenju, kao da je to nešto neobično. Nije li prirodno veseliti se svojim poslovnim uspjesima i uspjesima svoje tvrtke te pritom biti opušten i spontan?

Zar bi poslovni ljudi stalno trebali biti uštogljeni i rezervirani? Zar bi stalno sve trebalo biti isplanirano, unaprijed izrežirano, napisano. Ne, upravo suprotno. I, zato je baš dobro što je Musk svojim ponašanjem pokazao da je i on samo čovjek koji se još uvijek zna veseliti životu i opustiti među ljudima, unatoč ogromnom bogatstvu koje bi mnoge ljude na njegovu mjestu već odavno lišilo njihove sposobnosti da istinski uživaju u svakom životnom trenutku.

žJer, kada netko ima previše materijalnih dobara, tada svako uživanje prestaje. Kada je nekome sve dostupno, tada se obično prestaje veseliti malim stvarima. No, eto, iznimaka uvijek ima. I to je dobro. Kada znamo uočiti sve ono loše u svijetu koji nas okružuje, tada trebamo biti objektivni i znati uočiti i ono što je dobro u svijetu u kojem živimo. A, Elonov ples nije ruganje sirotinji ovoga svijeta, već ples čovjeka koji se raduje svojim poslovnim uspjesima.

Osnivač Tesle ponašao se poput razdraganog dječaka koji je upravo dobio novu igračku i tko bi mu zamjerio? Plesao je i smiješio se dok je najavljiivao isporuku prvih Teslinih automobila njemačke proizvodnje za 30 klijenata i njihovih obitelji u tvornici proizvođača automobila vrijednoj 5 milijardi eura.

“Ovo je sjajan dan za Teslu”, izjavio je Musk, te se osvrnuo na značaj ovog poslovnog projekta, pozdravivši pokretanje ovog pogona, nazvavši ga “još jednim korakom u smjeru održive budućnosti”. Direktor Tesle svojim je ritualnom plesom oživio sjećanja na pokretanje tvornice u Šangaju u siječnju 2020. godine, kada također nije propustio prigodu da pokaže neke od svojih plesnih pokreta.

Musk će prerezati crvenu vrpcu u novoj tvornici Giga Berlin (ili Gigafactory Berlin-Brandenburg), koja se nalazi u Grünheideu.

Izvor: Reuters

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp