Živjeti iz duha

Živjeti iz duha

Svi mi tragamo za ispunjenjem. Čak i ako nemamo nikakvu viziju ispunjenja ili taj pojam nikada kao takav nismo spomenuli, nešto u svakome od nas duboko osjeća da je ispunjenje ono zbog čega smo došli na ovaj svijet. Pritom pod ispunjenjem ne mislim na postizanje nekog krajnjeg cilja, izvršenje određenih zadataka ili neke životne misije i slično jer su sve to nastojanja uma da sebe “namiri”, a pri čemu neće doći do istinskog ispunjenja.
 
Ispunjenje nema veze s umom. Ono je stanje duha i dolazi iz duhovnog izvora – života iz duha. Takav život sadrži tajne kodove koji će u nama potaknuti stinsko ispunjenje, ali nam i podariti duhovnu moć koja nas jedina može provesti kroz sve životne izazove. Svi ostali oblici onoga što nazivamo moći, poput statusa, postignuća, materijalnih dobara, i drugo, ako nisu popraćeni duhom, neće nam pritom biti od pomoći.
 
Duhovna se moć stječe kroz velikodušno služenje. Takvo se služenje odnosi na to da u sebi nosimo duboko poštovanje prema životu i svemu što je dio života. U tom stanju se duhom dajete svijetu, bez da išta očekujete zauzvrat, shvaćajući da što više dajete, to više od Postojanja primate.
 
Kad dajemo bezuvjetno, mi istodobno dajemo svemu što jest, što je bilo i što će ikada biti. Poštujući život, dajemo našim precima, a Postojanje nas zauzvrat daruje (njihovom) mudrošću. Poštujući život, on nam uzvraća obiljem kakvo ni jedan um nikada neće moći stvoriti, da je ne znam koliko inteligentan, radišan, pronicljiv ili angažiran u vanjskom svijetu.
 
Obilje je stanje duha.  Ispunjenje je stanje duha. Unutarnja moć kojom plovimo kroz izazove je stanje duha. Sve se to postiže bezuvjetnim davanjem. Davanjem koje postoji zbog sebe samog, ni zbog čega drugog. Što više dajemo sebe, to život više daje nama. No, tajna je u tome da nam nagrada nikada ne smije biti motiv. Ni duhovna, ni svjetovna. Jer, u tom slučaju,  bit će izostavljena. Čak i ako će izgledati da smo je primili.
 
 
Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp