Počela službena kampanja za parlamentarne izbore u Sloveniji, ove godine i predsjednički izbori


Uoči parlamentarnih izbora u Sloveniji koji se održavaju u nedjelju 24. travnja ove godine počela je i službeno izborna kampanja u kojoj se u četvrtak navečer u udarnim terminima na televizijskim kanalima suočavaju prvi predsjednici političkih stranaka i građanskih lista. Danas, 24.ožujka u ponoć ističe zadnji rok u kojemu se može prijaviti kandidate za mjesta zastupnika u Državnom zboru. Nakon što su Državnom izbornom povjerenstvu podnesene kandidacijske liste, ono provjerava jesu li podnesene u skladu sa zakonom.

Do 3. travnja ove godine ždrijebom se određuje raspored lista u izbornim jedinicama, a liste se objavljuju do 4. travnja 2022.godine. Izborna kampanja traje do  do 22. travnja u ponoć, kad nastupa predizborna šutnja.

U Republici Sloveniji se ove godine održavaju i predsjednički izbori. jer se  dosadašnji predsjednik Borut Pahor ne može se više kandidirati nakon dva uzastopna mandata,  Voljeli bismo da osvjedočeni prijatelj Republike Hrvatske i borac za samostalnu Sloveniju te predsjednik Slovenske demokratske stranke, legendarni Janez Janša, ponovno pobijedi u izbornoj utakmici i postane staro-novi premijer Republike Slovenije. 

Janez, z teboj smo!

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp