Krunoslav Capak – Nema govora o ukidanju maski, Covid će tu biti još godinama, uskoro nam stižu nova cjepiva


Ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo – Krunoslav Capak, izjavio je kako nema niti govora o tome da se u zatvorenom prostoru ukine nošenje nepotrebnih i po zdravlje štetnih maski i nadodao da će Covid tu biti još godinama i zato uskoro u Hrvatsku stiže novo cjepivo.

Pooštravanje epidemioloških mjera zasad nas, kaže, ne očekuje, dok ukidanje maski u zatvorenim prostorima nećemo dočekati još neko vrijeme. ”Za takvo nešto trebale bi nam biti baš jako niske brojke”, naglasio je ravnatelj HZJZ-a Capak.

Po njegovim riječima, covid će biti prisutan među nama još niz godina, a što će biti s njim, hoće li se pretvoriti u blagu sezonsku bolest, to nitko ne zna.

”U međuvremenu bi trebala stići i nova varijanta cjepiva za omikron, Pfizer je obećao da će ih isporučiti kad budu gotova. Vjerujemo da ih oni već imaju ali i dalje primamo stare varijante, za koje nema interesa. Nadamo se da će uskoro stići i ova cjepiva, a mi ćemo uložiti sve snage da se ljudi cijepe njima u što većem broju”, rekao je Capak.

Hrvatska je, kaže, potpisala ugovore sa svima te bismo trebali dobiti cjepiva čim budu dostupna na tržištu, i to u dovoljnim količinama, a računa da će se to dogoditi početkom ljeta.


Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp