Orban odbio zahtjev Zelenskog da šalje oružje Ukrajini i da preko Mađarske oružje dolazi u Ukrajinu

Orban odbio zahtjev Zelenskog da šalje oružje Ukrajini i da preko Mađarske oružje dolazi u Ukrajinu

Mađarski premijer Viktor Orban odbio je oba dva zahtjeva predsjednika Zelenskog, jer ih smatra protivnim mađarskim interesima, izjavili su danas iz PR odjela premijera Orbana.

 „Mađarska ne želi sudjelovati u ovom ratu, pa neće dopustiti transport oružja preko njezina teritorija i neće slati oružje u Ukrajinu”, glasilo je priopćenje iz premijerovog ureda u Budimpešti.

Do 25.ožujka u Mađarsku je već stiglo pola milijuna ukrajinskih izbjeglica, a Mađarska je Ukrajini donirala dvije milijarde forinti pomoći, priopćili su iz PR ureda Viktora Orbana.

Glede EU embarga na uvoz ruske nafte i plina, iz PR ureda premijera Orbana su zaključili da se „ 85 posto mađarskih kućanstava grije se na plin, 64 posto mađarskog uvoza sirove nafte dolazi iz Rusije i da se ona ne može nabaviti iz nekog drugog izvora.“

Sve u svemu, izgleda da je mađarski premijer Viktor Orban najlukaviji političar takozvane zapadne alijanse. Dio je EU i NATO-a, a ima jeftiniji plin i benzin od drugih zapadnih zemalja, jer je potpisao s Rusima povoljne ugovore.

Njemu su doista Mađari i samo Mađari na prvom mjestu.

Možda je to sebično, kada gledamo patnju i muke ukrajinskog naroda, ali može se i od takvog čelnika nešto naučiti.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp