Kancelar Scholz – Promjena režima u Rusiji nije cilj NATO-a, unatoč njezinoj agresiji na Ukrajinu

Kancelar Scholz – Promjena režima u Rusiji nije cilj NATO-a, unatoč njezinoj agresiji na Ukrajinu

Promjena režima u Rusiji “nije cilj NATO-a, ni američkoga predsjednika”, izjavio je kancelar Olaf Scholz za njemačke medije.

Predsjednik izjavio u Varšavi da ruski predsjednik Vladimir Putin “ne bi smio ostati na vlasti”. Bijela kuća nakon toga je objavila da američki predsjednik nije pozvao na “promjenu režima”.

Na pitanje novinara o njemačkom slanju oružja,  njemački kancelar Olaf Scholz je odgovorio: “Činimo sve što je u našoj moći.” Oružje koje je Zapad već dostavio, po njemu je omogućilo “znatne uspjehe”.

Kancelar Scholz je dodao da Njemačka razmatra mogućnost nabave proturaketnoga sustava kako bi se zaštitila od mogućega napada iz Rusije.

“To je posve sigurno jedno od pitanja o kojima razgovaramo i imamo za to razloga”, rekao je odgovarajući na pitanje postoji li mogućnost da Njemačka nabavi proturekatni sustav poput izraelske Željezne kupole, ali nije naveo koju vrstu sustava Berlin razmatra.

Također je naglasio da Njemačka mora nabaviti proturaketni obrambeni sustav dužeg dometa od postojećeg Patriota,  “Moramo biti svjesni da imamo susjeda koji je spreman primijeniti nasilje da bi postigao ciljeve.”, zaključio je kancelar Scholz.

Očigledno se poduzimaju sve mjere u slučaju eskalacije ruske agresije u Ukrajini i mogućeg prelijevanja sukoba na teritorij EU.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp