Will Smith na dodjeli Oscara ošamario Chris Rocka nakon što je on uvrijedio njegovu suprugu

Will Smith na dodjeli Oscara ošamario Chris Rocka nakon što je on uvrijedio njegovu suprugu

Sinoćnja dodjela Oscara ostat će upamćena po šamaru koji je Will Smith opalio voditelju i komičaru Chrisu Rocku. Chris je po mišljenju Willa Smitha prešao granicu dobrog ukusa u zbijanju svojih šala na račun njegove supruge Jade Pinkett Smith.

Will Smith osvojio je sinoć svojeg prvog Oscara za glavnu ulogu u filmu “Kralj Richard”, u kojemu glumi oca teniskih zvijezda Serene i Venus Williams. No, eto, umjesto da se govori o filmu i Smithovoj ulozi, svi govore o neslanoj šali Chrisa Rocka i burnoj reakciji Willa Smitha na istu.  

Podsjetimo, Chris Rock je izašao na pozornicu kako bi predstavio nominirane u kategoriji najboljeg dugometražnog dokumentarnog filma, no tijekom predstavljanja je zbio nekoliko šala, a jedna od njih bila je upućena glumici i pjevačici Jadi Pinkett Smith koja boluje od alopecije zbog čega je ošišana „na nulu“. Rock je na vrlo nespretan način pokušao biti duhovit rekavši kako jedva čeka da snimi „G. I. Jane 2“, aludirajući na film s Demi Moore u kojem je ona također ošišana „na nulu“.

No, Willu Smithu nije bilo do šale jer je njegova žena više puta otvoreno govorila o gubitku kose, pa se, kada je čuo što je Rock izgovorio, istog časa ustao iz svoje sjedalice, popeo na pozornicu i naočigled i zaprepaštenje sviju prisutnih ošamario Rocka. Nakon toga mu je doviknuo da ne spominje njegovu ženu. “Ime moje žene izbaci iz svojih je*enih ustiju!”, zagrmio je Smith na Rocka.

Nakon toga nastupila je vrlo neugodna tišina, a Rock se nakon toga morao sabrati te je nakon par sekundi nastavio s predstavljanjem nominiranih.

Mnogi su ljudi pomislili da je ovo bilo namješteno, ali ne izgleda baš tako. Sve u svemu, mnoge je ovaj trenutak iznenadio, a na društvenim su mrežama odmah počele šale i rasprave na račun ovog dvojca.

Organizator dodjele Oscara u nedjelju je na Twitteru objavio da ne odobrava nasilje nakon incidenta koji se dogodio.

“Akademija ne odobrava nasilje u bilo kojem obliku”, objavila je Akademija filmske znanosti i umjetnosti na Twitteru nakon ceremonije.

“Drago nam je što smo večeras proslavili 94. po redu dodjelu nagrada zajedno s njihovim dobitnicima koji zaslužuju ovakav trenutak priznanja svojih kolega i ljubitelja filma iz cijeloga svijeta”, stoji u objavi Akademije.

Otprilike 45 minuta kasnije, primajući svog prvog Oscara za najboljeg glumca za ulogu u “Kralju Richardu”, Smith se, u govoru punom suza ispričao Akademiji filmske umjetnosti i znanosti i svojim kolegama, ali ne i Rocku.

„Richard Williamsbio je branitelj svoje obitelji. U ovom trenutku u mom životu, preplavilo me ono što Bog traži od mene. Radeći ovaj film, štitio sam Aunjanue Ellis, koja je jedna od najdivnijih osoba koje sam upoznao. Štitio sam glumice koje su igrale Serenu i Venus. U životu se od mene traži da volim ljude i da ih štitim i da im budem rijeka. Znam da u našem poslu moraš trpjeti svašta, da te ne poštuju. Moraš se smijati i praviti da je to u redu.

Želim se zahvaliti Sereni i Venus jer ste mi povjerili svoju priču. Želim biti ambasador takve brige. Želim se ispričati Akademiji i drugim nominiranima. Ovo je prelijepi trenutak i ne plačem jer sam pobijedio nego zato što mogu ukazati na ljude poput ekipe filma. Umjetnost imitira život. Izgledam kao ludi otac. Zbog ljubavi ćete napraviti lude stvari. Ovaj je trenutak vrlo kompliciran. Želim se zahvaliti majci. Hvala vam na ovoj časti, hvala vam na ovom trenutku. Zahvaljujem vam se u ime cijele obitelji Williams. Nadam se da će me Akademija pozvati nazad.“ – rekao je Smith kroz suze.

 

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp