Eric Zemmour – Vratit ću liječnike i staratelje koji su protjerani iz bolnica jer su se odbili cijepiti. Trebaju nam!

Eric Zemmour – Vratit ću liječnike i staratelje koji su protjerani iz bolnica jer su se odbili cijepiti. Trebaju nam!

Novinar i politički komentator Zemmour novo je ime na francuskoj političkoj sceni. Pojavio se ovog ljeta, vežući svoju kampanju uz nostalgiju za idealiziranom prošlošću što i ističe u svom obrazovnom planu, a natječe s etabliranijom desničarskom kandidatkinjom Marine Le Pen i konzervativkom Valerie Pecresse u borbi protiv aktualnog predsjednika Emmanuela Macrona na predsjedničkim izborima u travnju. Prema anketama je na četvrtom mjestu.

Francuski desničarski predsjednički kandidat Eric Zemmour u medijima je poznat po tome što je napao antirasističke i antihomofobne skupine u školama optuživši ih da ispiru mozak učenicima i zazivajući povratak konzervativnijem obrazovnom sustavu.

Zemmour ne propušta prigodu za jasno izjašnjavanje svojih konzervativnih stavova: “Naša su djeca bila indoktrinirana u posljednjih 40 godina”, rekao je novinarima Zemmour koji je osuđen za poticanje rasne mržnje. “Škole ne smiju biti mjesto gdje LGBT i antirasističke ideologije ispiru mozak našoj djeci”, dodao je.

Zemmour je vrlo čvrst u svojim konzervativnim stavovima. On, primjerice, smatra da bi učenici osnovne škole trebali nositi uniforme, što je bilo uobičajeno prije više desetljeća te želi ponovno uvesti “certificat d’etudes” – diplomu na kraju osnovnoškolskog obrazovanja, praksu koja je odbačena prije više od 40 godina.

Po njemu bi se trebalo ukinuti učenje stranih jezika u osnovnim školama kako bi se djeca mogla usredotočiti na francuski i matematiku, a poticalo bi se učenje grčkog i latinskog jezika u srednjim školama. Protivi se istospolnim brakovima, a glavni mu je cilj da, kako je rekao, „spasi Francusku“ od dekadencije.

Francuski predsjednički kandidat Eric Zemmour, referirajući se na izbacivanje iz zdravstvenih ustanova necijepljenih medicinskih djelatnika i želeći jasno iznijeti svoj stav o tome, izjavio je sljedeće: „Reintegrirat ću, što prije, liječnike i staratelje koji su protjerani iz bolnica jer su se odbili cijepiti, trebaju nam!“

 

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp