Hrvatski dragovoljac protiv Dinama u bojama Ukrajine

Hrvatski dragovoljac protiv Dinama u bojama Ukrajine

Kako su objavili hrvatski mediji, naš nogometni prvoligaš Hrvatski dragovoljac, iduću prvenstvenu utakmicu protiv Dinama nastupit će u žuto-plavoj kombinaciji, bojama ukrajinske zastave i s istaknutim detaljem ukrajinske narodne nošnje.

Dresove je izradio njihov sponzor talijanska tvrtka Macron. Hrvatski dragovoljac će tako prvi u svijetu nastupiti u ukrajinskim dresovima u znak potpore ukrajinskom narodu koji je izložen ruskoj agresiji. 

 „Znajući što su hrvatski dragovoljci i njihove obitelji prolazile početkom devedesetih u agresiji na Hrvatsku, željeli smo na neki način pružiti podršku, ali i pomoći Ukrajincima koji sada prolaze isto što i mi tada”, izjavio je predsjednik nogometnog kluba Hrvatski dragovoljac, gospodin Marinko Perić.

Svi zainteresirani koji žele kupiti ovaj primjerak dresa i tako pomoći obiteljima iz Ukrajine u Zagrebu moći će to učiniti od 1.travnja ove godine putem web shopa Hrvatskog dragovoljca. Cijena jednog primjerka dresa bit će 400 kuna.

Svaki dres imat će ugrađen i NFC čip koji svakog vlasnika dresa dodirom mobitela na hrvatsku i ukrajinsku zastavu vodi na aplikaciju ‘Crveni križ Zagreb’.

Na taj način će se također skupljati donacije za napaćeni ukrajinski narod.

 

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp