Inflacija u Njemačkoj skočila na vrtoglavih 7,3%


Čini se da se od svih Europskih zemalja Njemačka najteže snalazi u eri poskupljenja i energetskoj krizi koja slijedi nakon što su njemačke vlasti požurile s uvođenjem sankcija Rusiji.

Dnevni izvještaji govore da se u nekada „obećanoj“ zemlji više ne živi lagodno. Pored robovlasničkog odnosa vlasti prema građanima u razdoblju covid histerije, danas građani pored vraćene slobode moraju platiti cijenu te iste slobode, jer su poskupljenja primjetna u svakoj sferi trgovine i to ako robe kao što je ulje uopće i ima u supermarketima.

Jučer su tako zabilježene i prve tučnjave oko ulja, dok konzerviranog kruha više niti nema, a ugostitelji izbacuju pomfrit iz svojih jelovnika.

Njemačka vlada savjetovala je svojim građanima da ne otvaraju prozore kada je vani hladno i nose debele pulovere kako bi se utoplili, što je samo pokazatelj kako bi uskoro doista mogli ostati bez plina, a samim time i grijanja.

Također im je savjetovano da smanje brzinu na autocestama i manje voze svoje automobile. Ovo sve više sliči na to da je vlada uvela sankcije svom vlastitom narodu, a izgleda da je to tek početak nestašica.

Da stvar bude još gora po Nijemce, inflacija je u ožujku skočila na čak 7,3%, što je najviša razina inflacije od 1981. godine.

Sa priljevom migranata s Bliskog istoka i Ukrajine, uz inflaciju i poskupljenja, građanima Njemačke doista neće biti nimalo lako.

 

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp