Novo zaključavanje u Kini – Roboti s ulica ljude tjeraju u karantenu


Corona ludilo nikada ne spava, ali Kina je sada otišla još jedan korak dalje. Naime, kineski grad Shanghai koji broji nešto više od 26 milijuna stanovnika, nalazi se u kompletnom zaključavanju. Ulice grada potpuno su prazne, po njima patroliraju psi roboti čiji je zadatak da ljude koji kroče nogom na ulicu automatski detektiraju i potjeraju njihovim kućama.

Robotizacija je postala sveprisutna u zadnje tri godine kada su korporacije sabrale cijenu rada čovjeka i cijenu rada robota, kao i troškove koji su znatno veći otkada posao obavlja čovjek.

Najveće globalne korporacije već imaju robotizirane radnike, a uz primjenu umjetne inteligencije i sve brži razvoj robotskog mozga, realnost je takva da će uskoro i kamione voziti umjetna inteligencija, a ne čovjek, da više neće biti ni šalterskih službenika. U SAD-u roboti naveliko dostavljaju poštu na kućne adrese i postaju vođe smjena u velikim skladištima kao npr. u Amazonu.

Za vrijeme korona histerije u New Yorku su u policijske jedinice ubačeni K9 roboti iz Boston Dynamics-a koji su patrolirali ulicama New Yorka, a na Havajima su isti ovi robotski psi i danas u upotrebi.

U Kini su za vrijeme Zimskih Olimpijskih igara hranu kuhali i služili roboti, a danas u Kini, preciznije u Shanghaiju za vrijeme zaključavanja 25 milijuna stanovnika ovog grada ulicama šetaju robotski psi koji preko razglasa upozoravaju građane što da rade kako bi se spriječilo širenje virusa: „Mjerite vašu temperaturu, ne okupljajte se, budite civilizirani, nosite maske, otvarajte redovno prozor“- poručuje robot stanovnicima jedne ulice u Shanghaiju.

 

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp