Trostruko cijepljeni Direktor Centralne obavještajne agencije (CIA) William J. Burns, pozitivan je na corona virus


Trostruko cijepljeni direktor CIA-e William J. Burns u četvrtak je bio pozitivan na Covid-19, priopćila je američka obavještajna agencija.

Burns, koji je u potpunosti cijepljen i primio je i booster dozu protiv Covid-19, posljednji put se sastao s predsjednikom Joe-om Bidenom u srijedu ujutro tokom „socijalno distanciranog sastanka i nosio je masku N-95“.

„Njihova interakcija se ne smatra bliskim kontaktom kako je definirano u uputstvima CDC-a, a direktor Burns prenosi vijest o svom pozitivnom testu iz obilja transparentnosti“, napisala je obavještajna agencija u svom priopćenju.

Burns će nastaviti obavljati svoje dužnosti direktora CIA-e, ali će raditi od kuće. Vratit će se u ured nakon negativnog testa i nakon petodnevne izolacije. Agencija je priopćila da je Burns imao blage simptome.

U nedjelju je zamjenica tajnice za javnost Bijele kuće Karine Jean Pierre rekla da je pozitivna na Covid-19. Njen pozitivan rezultat testa došao je nekoliko dana nakon što je tajnica za javnost Bijele kuće Jean Psaki bila pozitivna na virus, što ju je spriječilo da putuje sa Bidenom u Belgiju i Poljsku.

Psaki je tada rekla da se Biden ne smatra bliskim kontaktom nakon dva socijalno distancirana sastanka.

Ranije ovog mjeseca, drugi gospodin Doug Emhoff bio je pozitivan na Covid-19. Nakon pozitivnog rezultata testa, Bijela kuća je priopćila da će potpredsjednica Kamala Harris preskočiti zakazani događaj „iz obilja opreza“.Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp