Capakova zamjenica – Prosjek Europske Unije je 200 doza cjepiva po stanovniku, u Hrvatskoj je taj prosjek 127 doza


Zamjenica ravnatelja HZJZ-a Krunoslava Capaka – Ivana Pavić Šimetin, u Dnevniku HRT – a izjavila je kako je prosjek covid cjepiva po stanovniku u Europskoj Uniji 200 doza po stanovniku, napomenuvši da je taj prosjek za Hrvatsku ipak nešto manji i iznosi 127 doza po stanovniku.

Naime, na pitanje novinarke o 2 milijuna doza cjepiva koja se trenutno nalaze na čekanju i  da li će ona sada propasti, Šimetin odgovara: „Pa mi pri naručivanju nismo imali izbora, nego smo morali naručiti onoliko doza koliko se od nas očekivalo, i moram reći da smo naručili duplo manje nego što se zapravo na nivou Europske unije očekivalo da naruči pojedina zemlja prema broju stanovnika“.

Novinarka zatim ponavlja pitanje u smislu, hoće li nešto propasti od naručenih doza, na što Šimetin odgovara:pa, evo, mnogo će ovisiti o tome koliko će se ljudi odazvati na cijepljenje.

Moram reći da je prosjek Europskoj uniji dat od više od 200 doza po stanovniku, a u Hrvatskoj je to 127 doza. Znači da smo dali upravo onako kako je prosjek Europske Unije, mi bi imali i manje cjepiva a ne višak
.“  Zaključila je Šimetin.Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp