Covid testove smo platili do sada preko 2 milijarde kuna


Ako se pitate zašto sve više država ukida mjere, a Hrvatska ne, odgovor je jednostavan.

Najviše PCR testova u Hrvatskoj rade Hrvatski zavod za javno zdravstvo, Nastavni zavod za javno zdravstvo Andrija Štampar i Infektivna klinika Fran Mihaljević.

Ravnatelji te tri institucije, dakle ljudi koji osobno raspolažu sredstvima na žiro računima tih institucija, su članovi Znanstvenog savjeta i/ili Stožera i sudjeluju u donošenju odluka koliko ćemo svi mi platiti njima. To je potpuno apsurdno i nedopustivo u bilo kojem normalnom sustavu.

Covid-testove smo do sada platili preko dvije milijarde kuna. Profitna marža kod tih testova bila je negdje između 60% i 90%, ovisno o cijeni i tome koliko su laboratoriji bili dobro organizirani. Misliti da će se ti ravnatelji koji su se do pandemije stalno mučili s nedostatkom prihoda samoinicijativno odreći milijuna koji im doslovno svaki dan dalje sjedaju na žiro račune je previše naivno.

Evo prije neki dan smo čuli da u našoj Vladi nisku razinu cijepljenja u Africi smatraju jednim od razloga za zadržavanje mjera… Da mi je samo znati koji „savjetnik“ je smislio i u ministrov govor ubacio taj argument…

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

 

 

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp