Skandalozno! Kineski grad naredio je da se u jednoj četvrti ubiju svi kućni ljubimci oboljelih od COVID-a-19

Skandalozno! Kineski grad naredio je da se u jednoj četvrti ubiju svi kućni ljubimci oboljelih od COVID-a-19

Kineski grad Langfang ove je srijede bio naredio da se ubiju svi kućni ljubimci pacijenata oboljelih od COVID-a-19 u jednoj četvrti. Okrug Anci u gradu Langfang, na sjeveru Kine, u srijedu je naredio “potpuni odstrel životinja u zatvorenom prostoru” čiji vlasnici su oboljeli od koronavirusa, izvijestila je državna agencija China News Service.

Odstrel se provodio do 17 sati po lokalnom vremenu u srijedu, izvijestila je agencija China News Service, citirajući člana osoblja Centra za kontrolu i prevenciju bolesti grada Langfanga. Nije poznato koliko je životinja ubijeno.

Američki centri za kontrolu i prevenciju bolesti rekli su da kućni ljubimci mogu dobiti COVID-19 od ljudi, ali da je rizik da kućni ljubimci prenesu bolest na ljude “vrlo nizak”.

Kina je agresivno provodila strategiju nulte tolerancije prema COVID-u od početka pandemije.

Polovica Šangaja – koji ima oko 26 milijuna stanovnika – stavljena je u izolaciju ranije ovog tjedna nakon što su zabilježene tisuće novih slučajeva u tom velikom gradu. Druga polovica zatvorena je u petak.

Pokrajina Hebei, gdje se nalazi Langfang, posljednjih tjedana bilježi stotine novih slučajeva COVID-19 dnevno, izvijestio je kineski CDC.

Svi se slažu da Kina doista ide predaleko sa svojim restriktivnim mjerama, a ovaj incident s ubijanjem životinja šokirao je svijet.

 

Izvor: Businessinsider.com

 

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp