Težak kriminal – Beroš prijatelju isplatio 2,75 milijuna kuna za 12 dana posla u kojima je upisano 6750 radnih sati

Težak kriminal – Beroš prijatelju isplatio 2,75 milijuna kuna za 12 dana posla u kojima je upisano 6750 radnih sati

Ministar zdravstva Vili Beroš svom je prijatelju Vinku Kojundžiću i njegovoj tvrtki Cuspis za svega 12 dana rada u kojima su naplatili 6750 radnih sati, isplatio nevjerojatnih 2,75 milijuna kuna novca poreznih obveznika i to za vjerovali ili ne, aplikaciju CijepiSe, koja je u javnosti doživjela potpuni fijasko.

Revizori su potvrdili sumnjive poslove ministra zdravstva Vilija Beroša s tvrtkom Cuspis u vlasništvu ministrova prijatelja Vinka Kojundžića,

Kojundžić je došao u fokus javnosti kad je otkriveno da je upravo njegova tvrtka izradila spornu aplikaciju CijepiSe preko koje je trebalo ići centralno naručivanje za cijepljenje, a doživjela je potpuni fijasko.

Do 2018. godine nisu imale proračunske isplate iz Ministarstva zdravstva, a otkako je Beroš postao prvo pomoćnik, a zatim i ministar, do jučer im je isplaćeno nevjerojatnih 20,28 milijuna kuna za razne računalne usluge.

Revizori su i u izvješću objavljenom u četvrtak pročešljali poslovanje Beroševa ministarstva u 2020. godini i otkrili dvije nevjerojatne isplate Kojundžićevu Cuspisu. Za samo 12 dana rada naplatili su 2,75 milijuna kuna ili 225.000 kuna dnevno za informatičke usluge.

Još je nevjerojatniji sljedeći podatak. U tih 12 dana su naplatili ukupno 6750 radnih sati za svojih pet djelatnika. Sat rada je u jednom ugovoru 300, a u drugom 400 kuna bez PDV-a. To bi značilo da su vrijedni Cuspisovi djelatnici odradili svaki 112 sati dnevno.

Iako je zdravstvo poznato po najduljim rokovima plaćanja, a dobavljači lijekova se žale na neplaćene račune i više od godinu dana, s Cuspisom je bilo drugačije. Njima se plaćalo prije roka. Iako je ugovoreno da im se plati u roku 30 dana od ispostave računa, njima je isplaćen novac za 10 dana. Obje usluge su plaćene na samo Silvestrovo, odnosno 31. 12. 2020. godine.


Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp