Dr. Oz – Biden me otpustio jer kritiziram njegove neuspjehe po pitanju inflacije, imigracije i COVID-a

Dr. Oz – Biden me otpustio jer kritiziram njegove neuspjehe po pitanju inflacije, imigracije i COVID-a

Američki predsjednik Joe Biden (79) službeno je zatražio da Dr. Mehmet Oz (61), čiju emisiju s velikim interesom pratimo i u Hrvatskoj, odstupi s mjesta predsjedničkog savjeta za sport, fitness i prehranu kako bi ga nedugo nakon toga otpustio.

Podsjetimo, Dr. Oza je na tu poziciju postavio 45. predsjednik SAD-a, Donald Trump, 2018. godine. Biden se na taj potez odlučio jer je ovaj televizijski doktor u utrci za republikanskog zastupnika Pennsylvanije u američkom Senatu, što je sve iznenadilo. Twitterom se istog trena proširila i formalna molba da poznati liječnik odstupi sa svog mjesta, a u njoj stoji molba da otkaz treba uručiti odmah. Svojim se pratiteljima na toj društvenoj mreži odmah obratio i sam Dr. Oz u videu, rekavši sljedeće:

„Dobio sam pismo uime predsjednika u kojem se od mene traži da dam otkaz. Tužno je što predsjednik politizira tako važnu stvar kao što je zdravlje. Doktor kojega bi Biden trebao pitati da odstupi je Fauci, zbog gomile vrlo očitih razloga. Ja nemam nikakvu namjeru dati otkaz, prijatelji. Ako hoće politizirati zdravlje, morat će me otpustiti.“ – zaključio je svoje video obraćanje svojim pratiteljima jedan od najpoznatijih TV doktora, Dr. Oz koji je svoju poruku i napisao na svom profilu na Twitteru.

Kandidat za Senat i TV voditelj dr. Oz uklonjen je iz predsjedničkog vijeća za fitness.

Dr. Mehmet Oz, kandidat za američkog senatora i voditelj dugogodišnje i vrlo uspješne emisije pod nazivom “The Dr. Oz Show”, otpušten je iz predsjedničkog vijeća, navodi se u priopćenju objavljenom u srijedu u njegovoj kampanji.

Ozov otkaz iz Predsjedničkog vijeća za sport, fitnes i prehranu odjeknuo je u javnosti, a  uslijedio je tjedan dana nakon što je predsjednik Joe Biden zatražio od njega i njegovog kolege kandidata u Senatu GOP-a Herschela Walkera da podnesu ostavku iz Vijeća. Obojicu je na njihova mjesta imenovao bivši predsjednik Donald Trump.

Dr. Oz, kardiotorakalni kirurg i Walker, bivša zvijezda NFL-a, primili su prošlog tjedna pisma u kojima su ih obavještavali da će biti otpušteni ako ne daju ostavku do 18 sati. To je bilo u srijedu. Kandidati se natječu za Senat u Pennsylvaniji, odnosno Georgiji.

“Tjedan dana i tri različita objašnjenja kasnije, predsjednik Biden danas me konačno obavijestio zašto me otpustio iz Predsjedničkog vijeća za sport, fitnes i prehranu”, rekao je Oz u izjavi koju je u srijedu objavila njegova kampanja te dodao: “Ovo je bila politička paljba jer prozivam Bidenove neuspjehe po pitanju inflacije, imigracije i COVID-a. Probuđena ljevica neće me ušutkati niti spriječiti da budem hrabar, konzervativan glas u američkom Senatu.”

U priopćenju se također navodi da je Bidenova administracija u drugom pismu iz Bijele kuće obavijestila Oza da je uklonjen iz Vijeća “jer je uobičajeno da se vijeće zamijeni članovima koji dijele predsjednikove prioritete”.

U pismu od 29. ožujka, Gautam Raghavan, direktor predsjedničkog ureda Bijele kuće, rekao je Dr. Ozu da Biden imenuje bivšu WNBA igračicu Elenu Delle Donne za članicu i supredsjedateljicu vijeća. Dr. Oz je uklonjen kako bi se upražnjeno mjesto otvorilo za Elenu Delle Donne.

Dužnosnik Bijele kuće izjavio je prošlog tjedna kako je i od Oza i od Walkera bilo zatraženo da podnesu ostavke jer je protiv politike administracije da savezni kandidati sjede u predsjedničkim vijećima.

Nije jasno je li Walker odlučio podnijeti ostavku prije nego što je službeno smijenjen, ali je prošli tjedan tvitao da neće dobrovoljno odstupiti.

“Nisam odustajao, pa ćete me morati otpustiti”, napisao je u svom tvitu.

A, u svom video obraćanju na svom Twitter računu prošlog tjedna, Dr. Oz je, kako rekosmo, također rekao kako ni on nema namjeru sam dati ostavku, izrazivši svoje žaljenje zbog činjenice da predsjednik Biden politizira tako važno pitanje kao što je zdravlje.

“Izuzetno je tužno da Joe Biden politizira tako važno pitanje poput zdravlja”, rekao je Oz. “Ako predsjednik Biden želi politizirati zdravlje, morat će me otpustiti.” I bi tako.

 

Izvor: USA Today News

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp