Njemački državljanin cijepio se čak 87 puta, kako bi mogao prodavati covid putovnice

Njemački državljanin cijepio se čak 87 puta, kako bi mogao prodavati covid putovnice

Jedan njemački državljanin iz Magdeburga oborio je rekord u primanju cjepiva protiv Corona virusa – primio ih je čak 87.

Taj 60-ogodišnjak je osumnjičen da je od ljeta prošle godine u više centara za cijepljenje primio čak 87 cjepiva, te je falsificirao covid putovnice, da bi ih  nakon toga prodavao drugim ljudima.

Njemačka policija pokrenula je istragu protiv njega za nelegalno izdavanje potvrda o cijepljenju i falsificiranju dokumenata.

U centru za cijepljenje u Eilenburgu se početkom ožujka se stalo na put rekorderu u primanju cjepiva, pošto su ga prepoznali, kada je ponovo htio primiti novu dozu.
Bilo je nejasnoća, jer je prethodnog dana već bio na cijepljenju na istom mjestu“, priopćili su iz policije.

Kod njega su pronađene potvrde o cijepljenju, kao i njegov zdravstveni karton. Prvi put on je upao u oči u centru za cijepljenje u Dresdenu, gdje su posumnjali u njega i informirali druge centre za cijepljenje.

On se uvijek predstavljao pravim imenom i podacima, što se vidi iz sustava, prema kojem je dobio 87 corona cjepiva. Policija ukazuje da je primio cjepiva od više različitih proizvođača.

Prema pisanju Freile Presse ovaj rekorder u cijepljenju u pojedinim danima je primao i do tri cjepiva dnevno. Pri tome je uvijek pokazivao praznu potvrdu o cijepljenju.

Vanjsku stranu potvrde o cijepljenju je redovito mijenjao, kako bi iznova dobio ispravne podatke o primljenoj dozi, a potom je tu putovnicu dalje prodavao.

Nedavno su mediji objavili i da je jedan Slovenac također iz identičnih razloga primio 23 doze cjepiva protiv covid-19.


Zapratite nas i na našem Telegram kanalu
:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp