Oskarovski šamar ipak je bio stvaran – Nakon incidenta Will Smith napustio Akademiju

Oskarovski šamar ipak je bio stvaran – Nakon incidenta Will Smith napustio Akademiju

Will Smith je na 94. dodjeli Oscara ošamario komičara Chrisa Rocka, voditelja ceremonije, nakon što se on neumjesno našalio na račun njegove supruge Jade Pinkett i njezine ćelavosti, očito ne znajući da ona nema kosu zbog alopecije, što je Chris Rock kasnije i sam rekao – kako nije imao pojma o njezinu zdravstvenom stanju i kako mu je doista žao što se na taj način našalio, povrijedivši supružnike.

Ovih su se dana na nekim portalima pojavile čak i usporene snimke tog šamara uz nagađanja kako je spomenuti šamar najvjerojatnije bio namješten. A, stručnjaci za razotkrivanje zavjera odmah su požurili sa svojim objašnjenjima i teorijama zašto sve to smatraju dogovorom između dvojice komičara. Javnost uvijek nađe nešto čime će se zabaviti, a ovih je dana oskarovski šamar bio najčešća šala i glavna tema memeova koji su nam pristizali sa svih strana.

Sve u svemu, ovaj je šamar bacio u sjenu sve ostalo što se događalo na ovogodišnjoj dodjeli Oscara, jer raspravljalo se najviše o njemu, a o nagradama ni riječi. Epilog cijele priče o ovom šamaru govori nam da spomenuti oskarovski šamar ipak nije bio namješten, nego stvarna emotivna reakcija Willa Smitha, jer on je nakon svega, kako saznajemo, odlučio napustiti Akademiju.

Glumac Will Smith zbog ovog nemilog događaja napustio je američku Akademiju filmskih umjetnosti i nauka, smatrajući tu svoju odluku jedinom ispravnom nakon što je na dodjeli Oscara ošamario komičara Chrisa Rocka, napisao je Variety u petak.

„Iznevjerio sam povjerenje Akademije. Ostalim nominiranima i pobjednicima sam uskratio priliku da slave i budu proslavljeni radi svog izvanrednog rada“, stoji u izjavi slavnoga glumca. 

Will Smith se ispričao i Chrisu Rocku: „Moje ponašanje bilo je neprihvatljivo. Sram me je.“

„Napuštam svoje članstvo u Akademiji i prihvatit ću sve buduće posljedice koje će Odbor smatrati prikladnima“, dodao je, priznajući da je njegov čin zasjenio samu Akademijinu dodjelu nagrada.  „Popis onih koje sam povrijedio je dug i uključuje Chrisa, njegovu obitelj, mnoge moje drage prijatelje i voljene, sve prisutne i svjetsku publiku kod kuće“, napisao je Smith u svom priopćenju. 

On je na 94. dodjeli Oskara ošamario komičara Chrisa Rocka, voditelja ceremonije, nakon što se Rock neumjesno našalio na račun njegove supruge Jade Pinkett koja zbog alopecije nema kosu. Tada je tu svoju burnu reakciju pokušao opravdati sljedećim riječima: „Šale na moj račun dio su posla, ali šala o Jadinom zdravstvenom stanju bila je previše za mene i emotivno sam reagirao. Sram me je i moji postupci nisu ukazivali na čovjeka kakav želim biti.“

Nakon ovog incidenta šutnju je napokon prekinula i Jada Pinkett Smith. Učinila je to putem Instagrama, napisavši sljedeću rečenicu: „Ovo je sezona zacjeljijvanja i tu sam zbog toga.“ Tu je svoju izjavu objavila u fotografiji na ružičastoj pozadini kao što se obično čini s citatima, no nije ništa napisala u opisu iste, a u samo sat vremena fotografiju je lajkalo više od 40 tisuća ljudi. Nije bilo njezinih dodatnih komentara. To je sve što je rekla i to je bilo sasvim dovoljno kako bi svima poručila da nema ni želje, ni volje raspravljati o nemilom događaju.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp