Prof. dr. sc. Anđelko Milardović za hrvatske medije: Cilj ruske ideologije je rusificirati Ukrajinu. To je koncept identičan ‘srpskom svetu’


Sutra, 4. travnja ove godine Institut za migracije i narodnosti organizira tribinu pod nazivom “Rat u Ukrajini i izbjeglička kriza u Europi”. Tribina će se održati  u Knjižnici i čitaonici Bogdana Ogrizovića u Zagrebu s početkom u 13 sati.

Na tribini će govoriti  prof.dr.sc.Anđelko Milardović i Snježana Gregurović s Instituta za migracije i narodnosti, Dean Ajduković s Filozofskog fakulteta u Zagrebu te Teo Giljević s Pravnog fakulteta u Zagrebu.

Profesor Milardović je za hrvatske medije najavio kako se ideja o tribini javila tijekom pisanja njegove najnovije knjige pod nazivom “Pandemija Covid-19 i rat u Ukrajini”.

 “23. veljače imali smo front protiv virusa Covid-19. Kako su mediji izvještavali, plasirali statistike o broju oboljelih i mrtvih, znanstvenici i liječnici i stožeri su nas bombardirali informacijama…, a onda 24. veljače, dan kasnije, nema više ničega. Rat u Ukrajini. Povijest civilizacije je ispreplitanje pandemija i ratova i to je razlog zašto sam se odlučio napisati knjigu”, izjavio je profesor Milardović u najavi tribine.

Vojni analitičari, rashodovani analitičari, govore o odnosima snaga s jedne strane, snaga na frontu, broju poginulih, uništenog željeza itd., a nitko ne ide u genealogiju rata, a njegova genealogija je na pet razina; povijesna, ideologijska, geopolitička, geoekonomska i peta demografska i migracijska.

“Ideologiji ruskog svijeta, ako se u Ukrajini provede do kraja, cilj je jednostavno protjerati što više ljudi. Cilj je promijeniti demografsku strukturu i identitet Ukrajine, odnosno rusificirati Ukrajinu.

To je izvedeno iz ideologije ‘ruski svijet, ruski mir’. To je koncept identičan ‘srpskom svetu’. Taj koncept ili ta ideologija objašnjava rat. Rata ne bi bilo da se ta ideologija nije stavila u pogon. Ideologija je u funkciji rata”, objasnio je profesor  Anđelko Milardović sadašnju rusku agresiju na Ukrajinu.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp