Skandalozno – ruski patrijarh Kiril izjavio da Ukrajina mora biti uništena jednako kao i Treći Reich


“Rusija je odigrala odlučujuću ulogu u porazu fašizma”, rekao je patrijarh moskovski i cijele Rusije Kiril nakon liturgije u glavnom hramu Oružanih snaga Rusije, objavili su ruski mediji. Također je izjavio da ruski narod nema želju za ratom ili nanošenjem štete drugima:

“Mi smo mirna zemlja.” “Ne težimo ratu niti drugim oblicima nanošenja boli drugima. Ali tokom prošlosti pokazali smo svoju ljubav prema domovini. Uvijek ćemo biti spremni zaštititi je, samo onako kako to Rusi znaju”.

“Slomili smo kičmu fašizmu, koji bi nesumnjivo pobijedio da nije bilo Rusije, da nije podviga našeg naroda”.

Patrijarh Kiril, koji je u vrijeme SSSR-a imao bliske veze s KGB-om, opisao je ranije Putinovo vodstvo kao vjersko čudo. Dok su bombe padale na ukrajinske gradove, on je ustvrdio da je “Božja istina” da se narod Rusije, Ukrajine i Bjelorusije treba ponovno ujediniti kao jedan duhovni narod. Tijekom propovijedi održane u Moskvi prošlog mjeseca, prikazao je invaziju na Ukrajinu kao dio “metafizičke” borbe protiv dekadentnog zapada – civilizacije za koju se smatralo da je kapitulirala pred materijalizmom, moralnim relativizmom, globalizacijom i promicanjem homoseksualizma. Pošto je postala vazal grešnog zapada, Ukrajina mora biti spašena i vraćena u „Svetu Rusiju“.

Ovakvo spajanje rase, nacije i crkve, ističu autori deklaracije o “ruskom svijetu”, pravoslavna tradicija je ranije osuđivala kao herezu.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp