Tren kada je Uskrs za mene prestao biti Sretan Uskrs


Točno prije godinu dana iz mene, točnije iz dubine moje duše, izašle su sljedeće riječi: Tren kada je ovaj Uskrs prestao za mene biti Sretan Uskrs… I ne nemojte mi ga više čestitati, ne danas.. nemojte mi više čestitati Uskrs, nemojte mi više čestitat ništa. Jer ovo je tren kada smo još jednom kao društvo dotakli dno. Kada smo dali još jednu žrtvu ovoj trenutnoj situaciji u našoj državi.

Smrt malene Nikoll je samo rezultat grijeha naše države, naših vladajućih u zadnjih 30 godina života. A u posljednje vrijeme taj grijeh koji mi svake godine dobrano blagoslovimo počeo je tražiti sve više i više žrtava. Koliko je samo obespravljenih, zanemarenih, osiromašenih lihvarskim kreditima i kamatama na njih, zlostavljanih žena i djece, koliko je samo žrtava ovog našeg trulog sustava.

Koliko je samo institucija punih pokvarenih sudaca, državnika, odvjetnika, gradonačelnika, političara ,ravnatelja, radnika, ma mogao bih nastaviti niz do beskonačnosti. Ali znate što ? Sve smo im mi to dopustili i dopuštamo im… Svojim vlastitim sljepilom, svojim nereagiranjem, svojim okretanjem glave na svaku nepravdu, na svaki zločin , svojim “ma to se mene ne tiče i tu se ništa ne može” .

I što nam se sad događa? Počeli su stradavati oni koji su najneviniji u svemu ovome. Oni koji su trebali biti budućnost i nada u bolji svijet, a to su naša djeca. Mislite li vi da su naša djeca sigurna u ovom svijetu, jednom kada mi odemo? Zar im želimo ostaviti ovakav svijet? E pa ja ne želim.

Umrla je baš na Uskrs… kada je uskrsnuo Isus Krist. Može li biti znakovitija i jasnija poruka za nas ljude? Da se probudimo iz ove letargije? Da poduzmemo nešto ili ćemo nastaviti po starome?

E pa ja sigurno hoću! A za Boga imam samo jednu poruku: Bože, daj mi snage da prihvatim ono što ne mogu promijeniti, hrabrosti da promijenim ono što trebam i mogu promijeniti i mudrosti da razlikujem to dvoje!

 

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp