Šok – Ukrajinci svjedoče američkom novinaru – postrojbe Azova ubijaju samo civile, da nije ruske pomoći mnogi bi umrli od gladi

Šok – Ukrajinci svjedoče američkom novinaru – postrojbe Azova ubijaju samo civile, da nije ruske pomoći mnogi bi umrli od gladi

Neovisni novinar i veteran američke mornarice Patrick Lancaster nalazi se u Mariupolju u Ukrajini kako bi izvještavao o brutalnim sukobima ruske i ukrajinske vojske, koji se odvijaju na terenu.

Lancaster je inače jedan od rijetkih reportera koji govore engleski i koji izvještavaju o ratu dok putuje okolo po terenu. Lancaster je inače poznat po tome da ohrabruje ljude i sugerira im da prate novinare s jedne i druge zaraćene strane, za razliku od njegovih kolega koji propagiraju isključivo samo jednu stranu.

Izvještaj koji je postavljen u utorak pokazuje građane Mariupolja koji opisuju obližnju tvornicu za koju se tvrdi da je okupirana od strane zloglasne postrojbe Azov, neonacističke jedinice koja se bori zajedno sa ukrajinskom vojskom.

Jedan čovjek je rekao da ga je skoro dva puta pogodio snajperist postrojbe Azov. Nakon što je Lancaster sugerirao da je snajperista možda mislio da je čovjek vojnik, muškarac je objasnio da je nosio identičnu odjeću koja se vidi na snimku i tvrdio da postrojbe Azova svjesno “pucaju na civile”.

“Oni ne pucaju u vojsku, već samo u civile”, dodao je čovjek. “Oni eliminiraju civile. To su pravi fašisti.”

Drugi čovjek kojeg je Lancaster intervjuirao ponovio je da su snajperisti u gradu nacisti“, rekavši: „nacisti pucaju na sve strane, sve ubijaju. Ubijaju civile, žene, muškarce, sve.”


Zamoljen da za kameru objasni tko su borci Azova, muškarac je rekao: „Pokupili su sve nacionaliste, neki su čak došli i iz zatvora. Plaćaju im dobre novce da bi ubijali ljude bez razloga.”

Kada je Lancaster lokalnim stanovnicima rekao da američki i europski mediji tvrde da Rusija uništava gradove i ubija ljude, čovjek je iz svog iskustva rekao: „Rusija uopće ne puca na ljude.“

U tom trenutku, uplakana žena je prišla kameri i rekla novinaru da bi, „da nije bilo ruske pomoći, oni bili gladni i žedni, kao i većina djece u gradu“.

 Žena i muškarac, vjerojatno njen muž, rekli su da su im „ukrajinski“ tenkovi uništili dom.

Kao što to često čini, Lancaster je dozvolio nekolicini građana da predaju poruke svojim najmilijima širom svijeta koji će možda pogledati ovaj video.Zapratite nas i na našem Telegram kanalu
:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp