Zoran Milanović odbio potpisati sporazum za pristup Ukrajine u EU


Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović izjavio je danas u Mostaru da je prijatelj Bosne i Hercegovine te da se  zauzima za članstvo te zemlje u Europskoj uniji te je odbacio prigovore kako radi na njezinoj podjeli.

“Ovo je moja poruka svima onima koji misle da sam ovdje došao dijeliti BiH. Hrvatska želi da BiH bude čitava od Une do Drine, od Save do Neretve i Neuma i da kao takva uđe u Europsku uniju”, izjavio je predsjednik Zoran Milanović medijima uoči susreta sa čelništvom Hrvatskog narodnog sabora BiH.

Predsjednik Milanović je u svojoj analizi stanja u BiH u kontekstu rasprave o mogućoj uspostavi građanske države kazao da toj zemlji “najprije treba sapun pa onda parfem”.

Predsjednik Hrvatskog narodnog sabora (HNS) BiH Dragan Čović zahvalio se Predsjedniku Republike Hrvatske na dolasku u Mostar povodom 30. obljetnice utemeljenja Hrvatskoga vijeća obrane dodajući da će ga čelništvo ove asocijacije koja okuplja najveće hrvatske stranke u BiH upoznati s tijekom političkih procesa u toj zemlji, posebice u kontekstu izborne reforme.

Posebni izaslanik EU u BiH Johhann Sattler izjavio je kako se vjerojatno neće uspjeti postići dogovor o izmjenama Izbornog zakona koje bi se primjenjivale na izborima koji su predviđeni za listopad 2022. godine.

U svakom slučaju, Predsjednik Republike Zoran  Milanović je dao snažnu podršku vodstvu hrvatskog naroda u BiH i njihovoj želji da se Hrvati izbore da sami odlučuju o svojoj sudbini.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp