Grčki zdravstveni radnici započeli štrajk glađu – Poručuju „Ne treba nam Covid potvrda da bismo bili slobodni“

Grčki zdravstveni radnici započeli štrajk glađu – Poručuju „Ne treba nam Covid potvrda da bismo bili slobodni“

Štrajk glađu u Grčkoj u znak prosvjeda zbog obaveznog cijepljenja protiv Covid-19 za zdravstvene radnike ušao u svoj 17. dan, jučer je jedan suspendiranih zdravstvenih radnik iz mase prosvjednika u Ateni rekao: „nisu nam potrebne covid potvrde da bismo bili slobodni”.

Govoreći ispred zgrade grčkog parlamenta, Zoe Vagiopoulou, jedna od štrajkačica glađu, održala je vatreni govor koji je odjeknuo na grčkim društvenim mrežama.

Vagiopoulou je rekla:

Štrajkamo glađu već 17. dana, kako bi se izborili za svoje pravo na rad. Rad je pravo koje nam nitko ne može uskratiti. Mi smo 7.500 obitelji (odnosi se na broj zdravstvenih radnika koji su suspendirani] van sustava javnog zdravstva, a kojeg su naši roditelji i djedovi i bake izgradili, ali iz kojih smo isključeni zbog trajnih odluka koje krše zakon i grčki ustavni poredak”.

 

Vagiopoulou je jedna od pet grčkih zdravstvenih radnika koji su se 21. ožujka pridružili štrajku glađu u znak protesta protiv suspenzije i tekućih ograničenja vezanih za Covid.

Štrajk glađu predstavlja novu fazu prosvjeda bez presedana protiv obaveznih mjera i ograničenja vezanih za Covid.

Možda je najbliži ekvivalent štrajka glađu onaj kojeg su u rujnu 2021. godine u francuskom gradu Nici, pokrenula dvojica bolničkih radnika – christophe Nait, Pomoćnik hitne pomoći, i Thierry Paecant, službenik za zaštitu od požara – u znak prosvjeda protiv obaveznog cijepljenja za Covid-19.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp