Irska zastupnica u EU parlamentu: ‘Zlo mi je od glumljenja simpatija EU-a za Ukrajinu, zbog ekonomskih sankcija svi ćemo stradati’

Irska zastupnica u EU parlamentu: ‘Zlo mi je od glumljenja simpatija EU-a za Ukrajinu, zbog ekonomskih sankcija svi ćemo stradati’

Irska zastupnica u Europskom parlamenti, Clare Daly, održala je žestoki govor koji je izazvao brojne reakcije. Daly je otvoreno napala sve zastupnike koji liju krokodilske suze nad Ukrajinom i njenim stanovnicima i uputila im žestoku kritiku zbog slanja dodatnog oružja Ukrajini što samo produbljuje rat i zazivanja još većih sankcija, od kojih najviše štete imaju isključivo građani Europske unije i njihove ekonomije.

‘Zlo mi je od glumljenja simpatije EU-a za Ukrajinu. Povijest nas je naučila da sankcijama ne prestaju vojni sukobi. Zbog njih pate samo obični ljudi, ne političari, ne oligarsi, već obični ljudi Rusije, Ukrajine, Europe.

Sankcije neće pomoći spasiti živote. Što više oružja upumpate u Ukrajinu, rat će se više produžiti, a više Ukrajinaca će ginuti. Kome je još NATO donio mir? Odgovor na rat nije više rata i oružja već dijalog i diplomacija.

Ovaj parlament bi trebao promovirati mir i dijalog, a ne rat u kojem će poginuti još više Ukrajinaca. Dijelimo povijest i kontinent s Rusijom i na kraju ćemo morati s njima sjesti za stol’, smatra Daly.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp