Rusi (Sberbank) prodali svoj udjel u Fortenova grupi mađarskom Indoteku


Ruski Sberbank i europski investicijski fond sa sjedištem u Mađarskoj Indotek potpisali su ugovor s namjerom kupoprodaje najvećeg pojedinačnog udjela u Fortenova grupi, objavila je za medije Fortenova grupa.

Gospodin Fabris Peruško je vrlo zadovoljan ulaskom fonda Indotek, kojeg prepoznaju kao dugoročnog strateškog partnera, u suvlasništvo Fortenova grupe te je izrazio svoje  očekivanje da će u sljedećih nekoliko mjeseci biti ishođena sva odobrenja koja su potrebna za zaključenje kupoprodaje udjela.

“Bez obzira na moguću promjenu suvlasništva, Fortenova grupa nastavlja s redovnim operativnim poslovanjem. Naše operativne kompanije uspješno upravljaju s poremećajima na tržištu izazvanima povećanjem troškova poslovanja i prekidima u pojedinim lancima opskrbe koje naši brojni kupci ne osjećaju i u potpunosti smo fokusirani na pripremu ovogodišnje sezone od koje imamo značajna očekivanja”, izjavio je za medije izvršni direktor Fabris Peruško.

Sberbank je bila vlasnica 40 posto udjela u Fortenova grupi odnosno najveći pojedinačni dioničar.

 Ruska agresija na Ukrajinu i europske sankcije utjecale su na ovu odluku Sberbanke.

Dionice u Fortenova grupi ima još jedna ruska banka (VTB) koja ima 7 posto dionica Fortenova grupe, pa je za očekivati da će i ona prodati svoje dionice.

Indotek grupa je financijski konglomerat u vlasništvu mađarskih i američkih investitora, s razgranatim poslovanjem u nekretninama, financijskim uslugama te prijevozu i logistici.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp