Zdravstveni radnik u Šangaju lopatom je usmrtio psa nasred ulice nakon što mu je gazda odveden u karantenu

Zdravstveni radnik u Šangaju lopatom je usmrtio psa nasred ulice nakon što mu je gazda odveden u karantenu

Zdravstveni radnik u Šangaju na smrt je pretukao psa. Radi se o incidentu koji je izazvao bijes na internetu, nudeći uvid u rastuću frustraciju zatvorenih stanovnika u kineskom ekonomskom centru Šangaj.

Snimka premlaćivanja u stambenom naselju, naišla je na opravdan bijes nakon što je u srijedu postala viralna na kineskim društvenim mrežama.

Na snimci, za koju se čini da ju je snimio stanovnik obližnje zgrade, vidi se radnik za prevenciju Covida, obučen od glave do pete u zaštitnu opremu, kako juri psa niz ulicu i tri puta ga udara lopatom. Zatim prikazuje psa kako nepomično leži.

Na dvije fotografije objavljene na internetu vidi se pas kako trči za autobusom za koji odvodi njegovog vlasnika u izolacijsku ustanovu. Na drugoj fotografiji se vidi kako njegovo tijelo odvoze u plastičnom sanduku.Video i fotografije se redom cenzrušu a Nulta Tačka ne može identifikuje originalnog otpremaoca videa.

Vlasnik psa bio je u karanteni u vrijeme stravičnog ubojstva, prema državnom časopisu China News Weekly, i pustio je psa na ulicu nakon što nije mogao pronaći nikoga da brine o životinji u njegovom odsustvu.

 Svih 25 milijuna stanovnika Šangaja do daljnjega je zatvoreno i suočavaju se s nekoliko rundi masovnih testiranja. Oni koji imaju pozitivan test suočavaju se sa obaveznom izolacijom.

“Na kraju sam mislio da mogu pustiti (korgija) na ulicu, barem ne bi umro od gladi”, napisao je vlasnik u online grupi, objašnjavajući da nema hrane za pse kod kuće, prema China News Weekly. “Nikad nisam pomislio da će u vrijeme dok me nema, biti pretučen do smrti.”

Tvrdio je da je susjedski odbor odbio pomoći mu u brizi o psu, piše časopis. Iz odbora tvrde da su bili zabrinuti da bi i pas mogao biti zaražen.

Incident se proširio širom kineske društvene mreže Weibo. Jedan hashtag o ovoj temi pregledan je  više od deset milijuna puta prije nego što je uklonjen. Snimka izazvala šok i bijes, a mnogi su ubojstvo psa nazvali okrutnim i nepotrebnim.

Međunarodne zdravstvene vlasti priopćile su da je rizik od prijenosa Covida sa životinja na ljude moguć, ali nizak, te da nema dokaza da životinje igraju značajnu ulogu u širenju Covid-19 na ljude.

Kineska nacionalna zdravstvena komisija je izjavila da za sada nema nikakvih dokaza da su se ljudi zarazili Covidom od svojih kućnih ljubimaca.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp