Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić u N1: Ne želim biti budala u službi HDZ-a

Saborski zastupnik Mosta Nino Raspudić u N1: Ne želim biti budala u službi HDZ-a

Saborski zastupnik Mosta gospodin Nino Raspudić na N1 televiziji komentirao je najnovija politička događanja.

Na novinarsko pitanje kako komentira izjavu brigadira Raosa na proslavi obljetnice IX bojne HOS-a izjavio je:  

Na to gledam kao i na ono da je Hrvatska stvorena 1945. godine. Današnja Hrvatska je stvorena referendumom i obrambenim Domovinskim ratom nakon kojeg je uslijedilo međunarodno priznanje.

Mi ćemo sada raspravljati o ovome dok nam u državi gori.

Meni je jako zabavno da se gospodin Milošević ima obraza danas ukazati i još ga novinari ništa ne pitaju oko kriminala i optužnice koja se digla protiv njega, nego nam on sad opet drvi o ustašama i partizanima. Mi ćemo sada raspravljati o ovome dok nam gori u državi”, nadovezao se gospodin Raspudić.

Smatra da potpredsjednik Vlade Boris Milošević, umjesto da priča o neonacističkim strahotama, treba istupiti iz Vlade ili zašutjeti.

“To se odnosi na njega i na Kajtazija i Furija Radina.

Baštinimo iz političke prošlosti sve što je vodilo prema demokratskoj Hrvatskoj, a to ne može biti u ideološkom smislu niti ustaški pokret niti Titov partizanski” te dodao “U preambuli Ustava imamo izvedenu povijesnu nit od kneževina, kraljevstava i niza drugih točaka, među kojima je i ZAVNOH, a ne antifašizam“.

Mišljenja je da su rasprave poput aktualne oko izjave brigadira Raosa bespredmetne.

One se podgrijavaju s vremena na vrijeme kako bi bile ‘odvlakač’ od gorućih problema. Ja osobno ne želim biti dalje korisna budala u službi vladajućih pa da ćemo u idućih mjesec dana govoriti o tome, umjesto o korupciji, kriminalu, neobnovljenoj Banovini, Zagrebu i tako dalje”, istaknuo je gospodin Raspudić.

O pozdravu Za dom spremni je istaknuo:

Ne vidim zašto bi ga itko koristio danas pored pozdrava dobar dan, bok, Hvaljen Isus i Marija… Ja nikoga nisam čuo da dođe kući i pozdravi babu sa Za dom spremni ili Smrt fašizmu, sloboda narodu.

U semantici postoji nešto što se zove resemantizacija, preoznačavanje. Uzmimo situaciju Vukovara. Što je sada Veselin Šljivančanin koji je nosio zvijezdu petokraku i razarao Vukovar dobar, a Jean Michel Nicolier s HOS-ovim grbom i Za dom spremni je loš?

Svo znakovlje iz Domovinskog rata je neupitno. Mimo toga, osjećam odbojnost prema bilo kakvom totalitarnom znakovlju”, zaključio je saborski zastupnik Mosta gospodin Nino Raspudić.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

 

 

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp