Grad Zagreb će isplatiti 200 kuna uskrsnice umirovljenicima s mirovinama ispod 1700 kn

Grad Zagreb će isplatiti 200 kuna uskrsnice umirovljenicima s mirovinama ispod 1700 kn

Umirovljenicima čije su mirovine ispod 1700 kuna, Grad Zagreb isplaćuje uskrsnicu u iznosu od 200 kuna, a isplate su počele jučer i trajat će do srijede, rečeno je na redovitoj konferenciji za medije Grada Zagreba.

Za pročelnicu zagrebačkog Gradskog ureda za unutarnju reviziju i kontrolu imenovana je po završetku javnog natječaja, Vera Marelja koja ima 20 godina iskustva u revizijama i kontrolama u javnom sektoru, rekao je gradonačelnik Tomislav Tomašević na tiskovnoj konferenciji nakon obilježavanja završetka radova na Domovinskom mostu.

Rekao je da se time proširuje gradonačelnikov tim naglasivši  da su u tijeku natječaji za pročelnike Ureda za obrazovanje, sport i mlade te Ureda za kulturu, međugradsku i međunarodnu suradnju i civilno društvo.

Glede KK Cibone,  Tomislav Tomašević  je rekao kako ne zna odakle informacija da oni trebaju iseliti iz prostorija do kraja travnja jer ih nitko ne tjera iz prostorija. Za podmirenje duga prema Gradu rekao je kako ne inzistiraju na tome da ga pokriju odjednom jer je ponuđena obročna otplata.

Nevjerojatnim je ocijenio da je prošla uprava dovela klub na rub propasti s 35 milijuna kuna duga i da gradske i državne institucije nisu prije reagirale. Poziciju sporta u Gradu  Zagrebu, ocijenio je s puno nepravilnosti i trošenja novca koji nisu bili usmjereni na sportaše i trenere.

Vezano za poziv za iskazivanje interesa o postavljanju bokseva za odlaganje otpada na javnim površinama u slučajevima gdje postojeće spremnike nije moguće smjestiti unutar nekretnine, gradonačelnik Tomašević je naglasio kako su za sada dobili 1200 prijava, a obrađeno ih je 500.

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

 

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp