Ivan Pokupec – Usporedbe između agresije na Hrvatsku i rata u Ukrajini su krajnje netočna i nategnuta ratna propaganda

Ivan Pokupec – Usporedbe između agresije na Hrvatsku i rata u Ukrajini su krajnje netočna i nategnuta ratna propaganda

Svaki rat je zločin, bez iznimke. Čim pogine ijedno dijete, ijedan starac, ijedna majka na putu s posla, bilo koji civil – one koji su u tome sudjelovali treba osuditi i zatvoriti. Ne abolirati i postaviti po institucijama države koju su napadali, kao u Hrvatskoj.

Ali usporedbe između agresije na Hrvatsku i rata u Ukrajini su krajnje netočna i nategnuta ratna propaganda. Za početak, svijet je Domovinski rat tretirao kao građanski rat između dva plemena i krajnje ignorirao agresiju na Hrvatsku sve dok nisu počele izlaziti snimke mučenja i likvidacija zarobljenika i civila.

Masovna podrška Ukrajini je uslijedila unutar 24 sata od prvog ruskog napada. Za medije je Zelensky sexy tip predivnih bicepsa koji hrabro vodi otpor nadmoćnom agresoru, utjelovljeno političko božanstvo.

Tuđman je za njih bio krivousti vođa anarhističke bande koja je povela pobunu u raju. Nama su stisnuli embargo i ostavili nas da se branimo motikama protiv treće najveće vojne sile u Europi, koja je imala vojsku i opremu unutar države. Ukrajincima stižu donacije opreme i oružja sa svih strana svijeta.

Društvene mreže su prepune pjesme, svirki i uvježbanih plesova s prve crte. Jedino kada su naši branitelji stigli “zaplesati” jest dok su im rafali bili ispaljivani pod noge. Time ne omalovažavam patnju ukrajinskog naroda, od strahota Holodomora do današnjeg dana. No, danas je politikantsku propagandu kudikamo lakše uočiti negoli devedesetih, samo to treba htjeti.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp