Anđelko Milardović – Tehnološke revolucije i transformacija hrvatskog društva u 21. stoljeću


U Zagrebu će se u organizaciji Instituta za europske i globalizacijske studije i Mreže Foruma ICT-društva 21. travnja 2022. godine u Hotelu International održati Peti forum na temu tehnološke revolucije i transformacije hrvatskog društva u 21. stoljeću.

Forum ICT i društvo utemeljen je u Osijeku 2017. godine. Utemeljitelji su Anđelko Milardović i Nandino Lončar. Forum je zamišljen kao mjesto susreta aktera iz akademske zajednice, IT kompanija, politike i medija.

Središnja ideja foruma je policy koncept odnosno ICT kao tip javne politike te je u tom smislu dio nove društvene paradigme koju promovira Institut za europske i globalizacijske studije, digitalni think-tank.

Zadatak Foruma je pokazati kako informacijsko-komunikacijske tehnologije utječu na transformaciju društva te kakva je uloga znanstvene zajednice, IT kompanija i države u oblikovanju javnih politika koje se odnosi na ICT sektor.

Koncept

Forum svojom formom otvara prostor raspravama o odnosima između informacijsko-komunikacijskih tehnologija i njihova utjecaja na društvo 21. stoljeća.

Otvaraju se rasprave o pozitivnim i negativnim aspektima ICT-a na društvo u kontekstu tehnološkog determinizma globalnog informacijskog društva 21. stoljeća.

Forum sa svojim prijedlozima i inicijativama teži biti poticajan pri izradi analiza i strategija nacionalnog razvoja (RH) u kontekstu ICT politika, u funkciji digitalne ekonomije kao nove forme ekonomije u 21. stoljeću.

Ciljevi

  • Osnažiti i podržati razvoj ICT sektora u RH
  • Slobodna i otvorena rasprava, razmjena ideja, zagovor dijaloga i poslovne suradnje među akterima
  • Promocija ICT sektora u funkciji razvoja RH i digitalne ekonomije u doba digitalnog, umreženog, globalnog informacijskog društva 21. stoljeća
  • Analiza pozitivnih i negativnih aspekata ICT-a i utjecaja na društvo u cjelini (tehnološki determinizam)
  • Promišljanje i rasprava o cyber riziku (društvo rizika)
  • Suočavanje s rizicima globalnog informacijskoga društva na tragu koncepta refleksivne modernizacije
  • Poseban naglasak će biti na predstavljanju ICT javne politike RH.

 

Zapratite nas i na našem Telegram kanalu:  https://t.me/epohaportal

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp