Marine Le Pen – Ako pobijedim na izborima Francuska će izaći iz NATO-a


Predvodnica francuske desnice Marine Le Pen obećala je da će u slučaju pobjede na predsjedničkim izborima povući francuske oružane snage iz saveza Sjevernoatlantskog Saveza.Le Pen je naglasila da neće prebacivati francuske trupe čak niti u kombiniranu postrojbu Saveza, niti će biti na raspolaganju budućem europskom zapovjedničkom stožeru, prenosi agencija RIA Novosti.

Prema njenim riječima, Francuska se neće podčiniti američkom protektoratu. Zatim je nadodala da otvoreno podržava ideju zbližavanja s Rusijom, što u ovom trenutku može biti dvosjekli mač, kako za Francusku tako i za kompletnu Europu u kojoj bi vrlo vjerojatno nastao kaos nakon udruživanja Francuske i Rusije.

Kada se završi rat u Ukrajini i uspostavi mir, zalagati ću se za strateško približavanje NATO-a i Rusije. To je u interesu i Europe i Sjedinjenih Država“, rekla je Le Pen.

Također je poručila kako ne želi da Francuska napusti Europsku uniju i dodala da će poštovati Pariški sporazum o klimatskim promjenama.

Prvi krug predsjedničkih izbora u Francuskoj održan je 10. travnja. Aktualni predsjednik Emmanuel Macron osvojio je 27,84% glasova, a Marine Le Pen 23,15%.

Drugi krug izbora zakazan je za 24. travanj.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp