Šok – Sestra britanskog odvjetnika koji je umro od krvnog ugruška izazvanog cjepivom, poziva javnost na cijepljenje


Britanski odvjetnik Neil Astles u 59-oj godini preminuo je od ugruška na mozgu izazvanog cjepivom AstraZeneca. Unatoč obiteljskoj tragediji koja je pogodila njegovu obitelj, sestre preminulog Neila – Alison Astles javno poziva ljude na cijepljenje.

„Sestra britanskog pravnog zastupnika koji je preminuo od krvnog ugruška na mozgu nakon što je primio cjepivo AstraZeneca, javno potiče ljude na nastave primati cjepiva.

Velika Britanija izdala je svježe savjete za one ispod 30 godina i trebalo bi o tome razmisliti i ovdje u Australiji.

59-godišnji Neil Astles je prva osoba identificirana u Velikoj Britaniji, koja je umrla od rijetkog krvnog ugruška na mozgu nakon primanja AstraZeneca cjepiva.  

Njegova sestra, koja još uvijek čeka izvještaj mrtvozornika, kaže da su liječnici 99% sigurni da je ugrušak izazvalo cjepivo.

„Ljudsko biće i sestra u meni još se uvijek osjeća apsolutno bijesno i jako ljuto što se ovo dogodilo mom bratu“.

Unatoč njenoj žalosti i tragediji koju je doživio njen brat, farmaceutkinja Alison Astles potiče ljude da se nastave cijepiti, jer je navodi rizik od smrti izuzetno mali i kako je njen brat bio samo nesretan slučaj.

„Unatoč tome što se dogodilo Neilu i utjecaju na našu obitelj, ja još uvijek snažno vjerujem da ljudi trebaju nastaviti sa cijepljenjem“, poručuje Alison

IZVOR

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp