Američki uvoz nafte iz Rusije porastao za 43%

Američki uvoz nafte iz Rusije porastao za 43%

U prošlom je tjednu američka administracija povećala uvoz ruske nafte za 43%, dosegnuvši 100.000 barela dnevno. Prema riječima zamjenika tajnika ruskog Vijeća sigurnosti Mihaila Popova u nedjelju, SAD je povećao uvoz ruske nafte za 43 posto u prošlom tjednu, ukupno 100.000 barela dnevno.

Popov je za ‘Komsomolskaya Pravda’ rekao da su “SAD prisilile Europljane na uvođenje antiruskih sankcija, a ne samo da su nastavile uvoziti naftu iz Rusije, već su povećale količinu [nafte] u proteklom tjednu za 43% do 100.000 barela dnevno!” Zamjenik tajnika također je naveo da je Washington uvozio gnojiva iz Rusije i naveo ih kao nužnu robu.

SAD su prošlog mjeseca objavile zabranu uvoza ruske nafte, prirodnog plina i ugljena kao odgovor na rusku operaciju u Ukrajini.

Bivši američki pukovnik i potpredsjednik Centra za Euroaziju, Earl Rasmussen, rekao je da će najnovije sankcije i gospodarska odmazda Europske unije protiv Rusije imati suprotan učinak i uzrokovati ogromnu recesiju u Europi.

Rasmussen, koji je prethodno rekao da slanje američkih trupa u Ukrajinu odvraća napore za rješavanje sukoba, rekao je da će europske sankcije protiv Rusije baciti Europu u “povijesnu recesiju”.

Pukovnik je izjavio da unatoč ponovljenim uvjeravanjima od Bidena, Washington nije u stanju zamijeniti ruske obilne i jeftine isporuke prirodnog plina Europi bilo kakvom alternativnom opskrbom energijom koja je neusporediva po opsegu i cijeni.

Izvori:

https://english.almayadeen.net/

https://www.telesurenglish.net/news/

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp