Elon Musk najavio kupnju Twittera i poručio – Želim stvoriti društvenu mrežu u kojoj neće biti cenzure

Elon Musk najavio kupnju Twittera i poručio – Želim stvoriti društvenu mrežu u kojoj neće biti cenzure

Na najave da bi kupio tvrtku Twitter, Elon Musk je na TED konferenciji u Vancouveru istaknuo da je „izuzetno važno za budućnost civilizacije da platforma bude oslobođena od cenzure“ te dodao To je važno za demokraciju. To je važno za funkcioniranje Sjedinjenih Država kao slobodne zemlje“.

Milijarder Elon Musk je također istaknuo „Mislim da se rizik smanjuje što više možemo i povećamo povjerenje u Twitter kao u javnu platformu. Dobar znak da postoji sloboda govora je: da li je nekome koga ne volite dozvoljeno da kaže nešto što se vama ne sviđa? A ako je to slučaj, onda imamo slobodu govora. Želimo politiku koja ne ograničava objave na Twiteru i da ne bude trajnih zabrana. Nisam siguran da ću doista moći kupiti tvrtku Twitter

Glavni čovjek tvrtke Tesle, milijarder Elon Musk je za kraj zaključio da ima „snažan intuitivni osjećaj da će tvrtka Twitter imati maksimalno povjerenje korisnika i to je izuzetno važno za budućnost civilizacije“.

Muskova inicijativa itekako je dobrodošla, osobito zbog ogromne cenzure koja vlada na Zuckerbergovoj društvenoj mreži Facebook, gdje se ljude doslovno bez ikakvih racionalnih objašnjena blokira, kažnjava i zatvara u takozvani ‘Facebook zatvor’.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp