Ernst Wolff – Rat u Ukrajini predstavlja drugu fazu uništavanja ekonomije i trenutnog financijskog sustava

Ernst Wolff – Rat u Ukrajini predstavlja drugu fazu uništavanja ekonomije i trenutnog financijskog sustava

Ernst Wolff je njemački pisac i novinar, čije se knjige bave recipročnim odnosima između politike i biznisa, posebno monetarne i financijske ekonomije. Njegova knjiga “Weltmacht IWF: Chronik eines Raubzuges” bila je na Spiegelovoj listi bestselera za knjige iz područja ekonomije, dok je “Finanztsunami” bio bestseler broj 1 u poslovnom dijelu magazina Manager.

Službeni narativ, s jedne strane, je da tu jedan diktator sada iznenada ima fantaziju o svemoći i očigledno želi obnoviti carsku Rusiju – dakle taj narativ smatram potpunom besmislicom. S druge strane, drugi je narativ da Zapad, odnosno Ukrajina ima toliko nacista u vladi i da je ruska manjina tako jako potlačena – to je uistinu slučaj.

Ali, mislim da su sa stajališta ruske vlade mogli pokrenuti veliku ofenzivu u svijetu i jasno dati do znanja svijetu što se tu događa. Ali, započeti sada rat – dakle, to smatram velikim zločinom. Ali, mislim da je to nekako u pozadini ipak sve dogovoreno. Dakle, treba jednostavno samo pogledati tko su tu akteri. Mislim, morate pogledati bliskost između Vladimira Putina i Klausa Schwaba – on je jedan od miljenika Klausa Schwaba, Klaus Schwab je jedan od njegovih miljenika. A, ni drugi najvažniji čovjek u Rusiji, Herman Gref, šef Sberbanke u Davosu nije nepoznat.

Dakle, oni su vrlo, vrlo dobro umreženi s bogatima i moćnima na Zapadu i zbog toga imam pomalo osjećaj da je cijela stvar vjerojatno (možda ne osobno) dogovorena u pozadini, ali to odgovara objema stranama vrlo dobro. I za mene je to također znak da nisam u potpunosti pogriješio s pretpostavkom da vlade danas uopće nemaju pravo glasa. Dakle, mislim da su nam posljednje dvije godine pokazale da postoji moć koja je mnogo veća od bilo koje pojedinačne vlade, a to je digitalni financijski kompleks. Dakle, vidjeli smo u posljednje dvije godine nešto što nitko u mainstream medijima nikada nije spomenuo: Vidjeli smo potpuno jednoumlje skoro svih vlada u svijetu.

Dakle, bez obzira na kontinent, bez obzira na zemlju, uz vrlo malo izuzetaka, svi su poduzeli iste mjere. Uveli su obvezu nošenja maski, uveli su karantene, opskrbljivali su ljude ovim supstancama… Ne želim sada spominjati tu riječ, inače će video odmah biti poništen. Ali, posvuda se radilo potpuno isto i to mi pokazuje da u pozadini postoji moć koja je zapravo puno, puno moćnija od pojedinačnih moći.

I pretpostavljam da ta moć u pozadini, čiji je jedan kontrolni centar WEF (u međuvremenu ima nekoliko kontrolnih centara), da ona stoji iza toga i da nije tako nesretna. Imam pomalo osjećaj – ovo je sada potpaljivanje druge faze, pri rušenju trenutnog sustava. Dakle, vidjeli smo da se sadašnji financijski sustav od 2007. mogao samo umjetno održavati na životu, zatim, da je nakon 2011./2012. (zbog krize eura) zahtijevao samo još bezuvjetno tiskanje novca i sve više smanjenja kamata, da smo onda 2020. godine dostigli nultu kamatnu stopu, da se sada može samo još bezuvjetno tiskati novac.

I elite naravno znaju da će novac uskoro u potpunosti izgubiti svoju vrijednost. Ali, oni sada koriste ovu završnu fazu sustava, kako bi još jednom potpuno opljačkali sustav i pri tom ih ni za što nije briga. Dakle, lome sve i naravno u pozadini imaju novi plan, za novi novac. A, za novi plan moraju nanijeti najveću moguću ekonomsku i društvenu štetu. I tu rat, naravno, pomaže kao ništa drugo.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp