Što se to događa s Bidenom? Ponovno se rukovao s nevidljivim prijateljem


Američki predsjednik Joe Biden naveliko je ismijavan poslije javnog nastupa u četvrtak. Nakon što je održao govor u Sjevernoj Karolini, ponovno se išao rukovati (u prazno) s nevidljivim prijateljem.

Predsjednik je posjetio Državno sveučilište Sjeverne Karoline A&T, kako bi održao 40-minutni govor o ekonomiji. Nakon što je završio svoje izlaganje o tome kako je njegova administracija radila na obnovi lanaca opskrbe i pokretanju ekonomskog oporavka. Biden je potom skrenuo desno i ispružio ruku kao da se s nekim rukuje. Zatim je okrenuo leđa publici i stajao sekundu ili dvije pre nego što je sišao s pozornice.

Bidenovi politički protivnici protumačili su gestu rukovanja kao posljednju epizodu očigledne konfuzije, koju je 79-godišnji političar pokazao u nekoliko navrata u vrijeme svog mandata.

Richard Grenell, bivši američki ambasador u Njemačkoj i vršitelj dužnosti direktora nacionalne obavještajne službe u Trumpovoj administraciji, nazvao je to trenutkom “slabosti” koji vidi cijeli svijet.

Predstavnica Marjorie Taylor Greene rekla je da je “nevjerojatno neugodno” imati Bidena za predsjednika.

Od predsjedničke kampanje 2020. Biden je bio daleko manje energičan nego prethodnih godina. U nekoliko navrata, činilo se da luta u toku svojih misli prilikom javnih obraćanja ili obraćanja medijima. Kritičari tvrde da su to znaci pogoršanja mentalnih sposobnosti, što Bidenove pristalice uzalud poriču.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp