Bill Maher pita cijepljene koji još uvijek nose maske da li “nose i kondom” nakon seksa

Bill Maher pita cijepljene koji još uvijek nose maske da li “nose i kondom” nakon seksa

Komičar i voditelj Bill Maher otvoreno je kritizirao cijepljene osobe koje odbijaju prestati nositi covid masku, pitajući ih da li će jednako tako nastaviti nositi kondom nakon što završe sa seksom.

Maher je pokrenuo to pitanje u novoj komediji na HBO-u pod nazivom Adulting, u kojoj pita osobe koje nose maske: „Da li nosite kondom nakon što se seksate?“

Tokom specijala on također zahvaljuje publici što je odlučila živjeti svoj život umjesto da se zauvijek krije u svojim kućama.

Maher je ranije iznio istu poantu tokom segmenta Real Time.

Ne razumijem ove ljude“, rekao je Maher, dodajući „Kažu da će nastaviti nositi maske čak i nakon što su se cijepili i zaštitili. To je jednako kao da za vrijeme seksa nosite kondom, a zatim kažete: „Znaš što? Mislim da ću ga ostaviti do kraja noći”.

Dalje je objasnio „nikada nećete imati atmosferu 100% bez COVID-a… uvijek će biti novih sojeva, jednostavno moramo nastaviti sa životom“.

Usprkos tome što je sve to bilo dio komedije, zagovornici maski na Twitteru nisu uspeli u tome vidjeti humor već su se žestoko obrušili na Mahera:

Za vrijeme prošlotjednog pojavljivanja u podcastu Joea Rogana, Maher je demokrate označio kao stranku „bez zdravog razuma“, objašnjavajući da „Kada mi ljudi kažu ‘Zar ne smatrate da ste postali konzervativniji?’ Ne, nisam. Ljevica je postala gluplja. Tako da možda izgledam konzervativnije, ali nisam ja taj koji se promijenio”.

Zatim je nastavio: „Uvijek govorim demokratima ‘samo nemojte biti stranka bez zdravog razuma.’ I biti ćete iznenađeni svojim nevjerojatnim uspjehom koji biste imali za razliku od onoga što će se realno dogoditi, a to je veliki poraz u studenome”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp