Šok – Djevojčica od 11 godina umrla 4 dana nakon što je primila cjepivo


Djevojčica iz Londrine, Parana, Brazil, umrla je četiri dana nakon što je od strane škole koju je pohađala bila prisiljena  primiti cjepivo protiv Covid-a 19.

Izabella da Silva, stara 11 godina, umrla je 8. travnja nakon što je uzela eksperimentalno cjepivo protiv Covid-a 19. Prema riječima državnog zamjenika Ricarda Arrude, škola je vršila pritisak i prijetila djevojčici.

Iz škole su Silvi poručili da će protiv njenih roditelja biti podnesena prijava za oduzimanje starateljstva, te da će je uzeti skrbnička obitelj ukoliko se ne cijepi.

Izabella je primila cjepivo 4. travnja. Nekoliko dana kasnije počela je osjećati jake glavobolje i umrla je 8. travnja.

Brasilsemmedo je prenio: Prema izvještajima, djevojčici se prijetilo u školi. Uprava škole je poručila da će, ako Izabella ne dobije cjepivo, njeni roditelji biti prijavljeni Socijalnoj službi i da će ona biti udaljena od svojih roditelja, obavijestio je državni poslanik Ricardo Arruda (PL-PR).

U videu objavljenom na društvenim mrežama, zamjenik Arruda kaže da je ministarstvo Parane izdalo pismo usmjereno na sve škole, zahtijevajući da se roditelji necijepljene djece prijave Ministarstvu za socijalna pitanja. Pismo su napisale promotorice Suzana Lacerda, Joselaine Andrade Serra i Révia de Paula Luna iz Londrine.

Ricardo Arruda je osudio slučaj u govoru u Državnoj skupštini.

“Izabella, zdrava djevojčica, bez ikakvih bolesti, savršenog zdravlja, roditelji ju nisu htjeli cijepiti, ali je uprava škole vršila pritisak na nju, prijeteći da će se žaliti socijalnoj skrbi, po nalogu javnog ministarstva Parana”, rekao je zastupnik tokom govora u Zakonodavnoj skupštini Parane.

“Roditelji nisu htjeli da cijepiti dijete – pogledajte šta su napravili – odveli su je u školski odbor i rekli da će u slučaju ako ne bude cijepljena, ostati bez roditelja.

Mogla bi izgubiti roditelje, rekli su joj. „Dijete je preplašeno došlo kući i zamolilo oca da je pusti na cijepljenje”, kaže zamjenica koja je u kontaktu s Izabellinim roditeljima”.

Podijeli članak:

Facebook
Twitter
Reddit
WhatsApp